Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
27 Декември 11, 18:53 / Автор: LG
Дистанционното на LG Magic Remote съчетава набор от иновативни функции и ергономичен дизайн
София, 27.12.11г. – LG Electronics анонсира иновативно дистанционно управление за Smart телевизорите от серията CINEMA 3D – моделът Magic Remote. Новото дистанционно осигурява по-голямо удобство за потребителите благодарение на набор от допълнителни функции, а именно гласово разпознаване (Voice Recognition), управление чрез жестове (Magic Gesture), по-интуитивно управление на курсора (Pointing) и скролът за управление (Wheel).
Четирите функции за управление на дистанционното Magic Remote осигуряват на потребителите по-пълноценни изживявания пред Smart телевизорите CINEMA 3D

София, 27.12.11г. – LG Electronics анонсира иновативно дистанционно управление за Smart телевизорите от серията CINEMA 3D – моделът Magic Remote. Новото дистанционно осигурява по-голямо удобство за потребителите благодарение на набор от допълнителни функции, а именно гласово разпознаване (Voice Recognition), управление чрез жестове (Magic Gesture), по-интуитивно управление на курсора (Pointing) и скролът за управление (Wheel).

„LG се стреми постоянно да подобрява комфорта и удобството на клиентите, които ползват Smart телевизорите CINEMA 3D”, каза Хавис Куон, президент и изпълнителен директор на LG Home Entertainment Company. „Дистанционното Magic Remote е последният пример за начина, по който въвеждаме нови функции, улесняващи потребителите при забавлението с техния CINEMA 3D Smart телевизор. В случая поставяме акцент върху Smart TV платформата, която вече разполага с над 1 000 приложения и предлага все по-богато количество първокачествено съдържание”.

Най-значителната разлика, която отличава Magic Remote от конвенционалните дистанционни управления се отнася до начина, по който се работи с него и факта, че не ограничава зрителите до традиционните физически бутони. С технологията за гласово разпознаване на Magic Remote потребителите могат да въвеждат текст - за да търсят информация в интернет, например – само с гласови команди. По този начин те имат възможност да се наслаждават на по-бързо и лесно сърфиране в интернет от своя Smart телевизор.

В средата на дистанционното Magic Remote е поставен специален скрол (Wheel), който позволява на потребителите да превъртат бързо наличните приложения и менюта. Това значително намалява времето, което е необходимо за намиране и избор на търсената настройка или канал.

Друго улеснение за потребителите е функцията Pointing (преди известна като Point and Click). Тя позволява на зрителите да движат курсора по екрана, като просто насочат дистанционното към телевизора. Така потребителите могат лесно да се ориентират в екосистемата на Smart телевизорите на LG, без да е необходимо да използват различни бутони и клавиши със стрелки. Освен това функцията Magic Gestures позволява Smart телевизорите CINEMA 3D да бъдат контролирани чрез физически жестове, които включват няколко лесни движения на ръката и китката.

В допълнение към четирите функции за управление, дистанционното Magic Remote също предлага 3D бутон. С него конвертирането на 2D съдържание в 3D формат се извършва с натискането на един-единствен бутон. Благодарение на облата форма и ергономичния си дизайн, дистанционното Magic Remote е удобно за държане, като по този начин позволява по-приятно CINEMA 3D Smart изживяване пред телевизионния екран.

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация: www.lge.bg

За LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на плоскоекранни екрани, аудио и видео системи за индивидуална и професионална употреба. Продуктовите линии на LG включват LCD и плазмени телевизори, системи за домашно кино, Blu-ray плеъри, аудио и видео системи, плазмени екрани и др. Едновременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите.

За Контакти:


Мартин Маев, AMI Communications за LG Electronics,
т: 02 989 51 15, м: 0885 769 556 и @: martin.maev (at)amic.bg

Източник:
www.lg.com/bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.0513