Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Благотворителност

28 Декември 11, 19:04 / Автор: projectviolet.eu
Проект VIOLET помага на младежи със сензорни увреждания
Младежи със сензорни увреждания ще бъдат обучени да отстояват правата си и как да се защитават сами от съществуващите рискове,в рамките на проекта VIOLET / projectviolet.eu, който се изпълнява в България и Великобритания.
Младежи със сензорни увреждания ще бъдат обучени да отстояват правата си и как да се защитават сами от съществуващите рискове,в рамките на проекта VIOLET / projectviolet.eu, който се изпълнява в България и Великобритания.

Целевата на група на проекта VIOLET включва деца със сензорни увреждания на вързраст между 10 и 14 години и младежи от 15 до 19 години, които посещават интегрирани паралелки в масови и специализирани пансионни училища в България и Великобритания. Тези деца и младежи често са обект на агресия, защото се отличават от своите съученици. В ежедневието си те се сблъскват с физическо насилие, вербална агресия, биват изолирани и подлагани на емоционален стрес.

В рамките на проекта VIOLET бе проведен анализ на нуждите и нагласите на децата и младежите със сензорни увреждания по темата за насилието в училищна среда. Екип от специалисти подготви серия от въпросници, насочени към целевата група, техните семейства и специалистите - педагози, които работят с деца и младежи със сензорни увреждания в училище. Анкетните карти бяха разпространени на национално ниво в периода май-юни 2012, като в проучването взеха участие 468 души от София, Варна, Русе, Търговище, Хасково, Стара Загора, Плевен и Пловдив. Резултатите от допитването ни помогнаха да се ориентираме към няколко основни теми за интегрираното образование и превенция на агресивно поведение, а именно самоотбрана, арт терапия и психодрама, основни юридически познания, управление на конфликти и изграждане на социални умения.

През 2012 година по проект VIOLET във всяка от партньорските страни ще бъдат организирани занимания по цитираните теми. Екипът на VIOLET си е поставил за цел да тества учебното съдържание на поне 3 места във всяка страна като се направи опит за апробация едновременно в средни общоборазователни училища и професионални гимназии. Занятията ще са отворени за всички ученици от дадена възрастова група и ще се фокусират върху темата за агресията в училище и приемането на привидно различните.

Партньори в изпълнението на дейностите по проекта са неправителствени организации от България и Великобритания. Асоциацията на родителите на деца с увреден слух (АРДУС), съвместно с Кралския колеж на слепите и Сдружение "Възможности без граници" ще апробират разнообразни обучителни форми, част от неформалното обучение, като инструменти за интеграция на деца с увреждания и превенция на агресията спрямо тях в училищна среда. Проект VIOLET се финансира от Европейската комисия чрез Главна дирекция "Правосъдие" и в частност програма ДАФНЕ III.

За Контакти:(02) 987 26 46

Източник:
http://projectviolet.eu/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.5586