Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

29 Декември 11, 11:06 / Автор: УниКредит Булбанк
УниКредит Булбанк с нов комбиниран продукт – депозит с инвестиция в „Пайъниър Инвестмънтс“
• Чрез новия продукт клиентите ще могат да получат по-висок лихвен процент по депозитите; • Според анализите на банката в последните месеци на годината българските домакинства предпочитат да спестяват и намаляват задлъжнялостта си
• Чрез новия продукт клиентите ще могат да получат по-висок лихвен процент по депозитите;
• Според анализите на банката в последните месеци на годината българските домакинства предпочитат да спестяват и намаляват задлъжнялостта си

УниКредит Булбанк започва да предлага нов комбиниран продукт – депозит с инвестиция в Пайъниър Инвестмънтс (Pioneer Investments) от тип „Комбо“. Чрез този продукт клиентите ще могат да получат по-висок лихвен процент от този по стандартните едногодишни депозити, благодарение на инвестицията си във фондовете. Инвестицията в колективните схеми на Pioneer може да бъде 15%, 30% или 50% от средствата на клиента, а с остатъка ще бъде открит едногодишен срочен депозит.

Депозитът с инвестиция в Pioneer Investments е в евро, като минималната сума за откриване е 30 хил. евро. Клиентите, които се възползват от новия комбиниран продукт, ще получат 50% отстъпка от таксата за годишна поддръжка за нова или съществуваща кредитна карта Visa Classic или MasterCard Standard.

„Депозит „Комбо“ създава предпоставки за получаване на допълнителна доходност върху спестяванията на нашите клиенти. Продуктът ни позволява да предложим професионално разпределение на финансовите средства в различни класове активи, което да е напълно в унисон със склонността им към риска на финансовите пазари и техните очаквания“, коментира Иван Джонов, Директор Частно Банкиране в УниКредит Булбанк.

Анализът на УниКредит Булбанк за поведението на домакинствата през третото тримесечие на годината показва, че в отговор на несигурната среда българите предпочитат да спестяват в депозити и се стремят към намаляване на задлъжнялостта си. В периода юли–септември нетното финансово богатство на домакинствата е нараснало с близо 908 милиона лева, благодарение на банковите депозити, сочат цифрите.

В същото време домакинствата са продължили да намаляват задлъжнялостта си, като коефициентът на задлъжнялост (изчислена чрез съотношението между дълга и финансовите активи) е достигнал 54% - значително под рекордните нива от 71% отбелязани през първото тримесечие на 2009.

Очакванията на анализаторите на банката са домакинствата да продължат да бъдат предпазливи и да залагат на спестяванията поне до края на първото тримесечие на 2012.

Източник: УниКредит Булбанк

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1394