Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
29 Декември 11, 18:46 / Автор: LG
LG ще представи подобрена серия 3D очила през 2012 година
LG Electronics обяви, че през първото тримесечие на 2012 година ще представи своята последна колекция 3D очила, която включва модел с дизайн на именития френски дизайнер на очила Ален Микли.
София, 29.12.11 – LG Electronics обяви, че през първото тримесечие на 2012 година ще представи своята последна колекция 3D очила, която включва модел с дизайн на именития френски дизайнер на очила Ален Микли. Новите 3D очила F310, клипсовете F320 и моделът на Ален Микли F360 са по-леки и по-удобни за носене. В същото време подобреният дизайн, който включва извити лещи и изчистена форма на рамките, превръща 3D очилата от досадна необходимост в стилен моден аксесоар.

„В сравнение с очилата с активен затвор 3D очилата на LG са много по-удобни за носене и много по-достъпни, което дава възможност на големи компании и цели семейства да се забавляват заедно с 3D филми и телевизионни предавания”, каза Хавис Куон, президент и изпълнителен директор на LG Home Entertainment Company. „Усилията на LG имат за цел да се справят с две от най-големите пречки, които ограничават масовото приемане на 3D технологията от страна на потребителите. Убедени сме, че хората ще оценят високо нашата стратегия през следващата година”.

Моделът F310 се характеризира с отличаващ се дизайн, който съчетава плавни линии и тънки рамки. За разлика от голяма част от по-старите 3D очила, които се предлагат на пазара, тези разполагат с извити лещи, които по-добре пасват на формата на лицето. Така те допринасят за по-приятното 3D изживяване на зрителите с телевизорите и мониторите CINEMA 3D. F310 тежат само 13,5 грама, което е с 20% по-малко в сравнение с предишния модел, предлаган от LG.

Друго ново предложение от гамата за 2012 година са клипсовете F320. 3D очилата под формата на клипсове са предназначени за хората, които носят коригиращи зрението очила, като те позволят поставянето им директно на рамката на очилата на потребителите. 3D клипсовете са уникални за момента и се предлагат само за 3D телевизорите, които са базирани на пасивната поляризираща технология FPR, която е в основата на телевизорите от серията CINEMA 3D. В сравнение с предишното поколение 3D модели клипс, F320 са с 25% по-леки и тежат само 5,5 грама.

Създадени съвместно с Ален Микли, очилата F360 се отличават със спортен дизайн на полурамките (с рамка само от горната страна на лещата) и тежат едва 16 грама. Лещите са извити и покриват по-голяма площ от лицето на зрителя, което му позволява да се потопи напълно в CINEMA 3D изживяването. Стилните очила F360, както и всички модели очила на LG, могат да се носят и в киносалоните, тъй като и телевизорите от серията CINEMA 3D, и кино екраните използват технологиите FPR и RealD.

Пазарният дял по отношение на 3D телевизорите на LG в глобален мащаб нарасна от 7,6% през първото тримесечие на 2011 година до 14% през месец септември. Без съмнение FPR технологията изигра ключова роля за успеха на компанията по отношение на 3D телевизорите. Неудобните и скъпи очила се считаха за основната причина, поради която потребителите не бяха склонни да се доверят на 3D технологията в домашни условия.

LG планира да затвърди успеха, който постигна през тази година, като спонсорира няколко 3D филма и тематични събития през 2012 година, на които ще представи преимуществата на CINEMA 3D изживяванията пред хиляди хора.

# # #

За LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на плоскоекранни екрани, аудио и видео системи за индивидуална и професионална употреба. Продуктовите линии на LG включват LCD и плазмени телевизори, системи за домашно кино, Blu-ray плеъри, аудио и видео системи, плазмени екрани и др. Едновременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите.

Източник:
LG

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1133