Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

Вземи в gLOG
04 Януари 12, 07:57 / Автор: УниКредит Булбанк
УниКредит Булбанк ще предлага финансиране на дъщерни дружества на австрийски компании при преференциални условия
• Фирмите ще могат бързо да усвояват до 10 млн. евро на по-ниски лихви благодарение на осигуреното обезпечение от Банк Аустрия, част от групата на УниКредит
• Фирмите ще могат бързо да усвояват до 10 млн. евро на по-ниски лихви благодарение на осигуреното обезпечение от Банк Аустрия, част от групата на УниКредит

УниКредит Булбанк започва да предлага нов продукт за краткосрочно финансиране на местни дъщерни дружества на австрийски компании - Umbrella Facility. Компаниите ще могат да се възползват от краткосрочни кредити до една година за оборотни средства, кредитни линии, гаранции и други на по-ниски лихви, благодарение на осигуреното обезпечение от Банк Аустрия, част от групата на УниКредит.

Кредитите ще се отпускат в евро, като минималният размер на заема е 100 хил. евро, а максималният – 10 млн. евро. За да могат фирмите да се възползват от новия продукт Umbrella Facility, е необходимо компаниите-майки да са клиент на Банк Аустрия, част от групата на УниКредит. Новият продукт цели да подпомогне усилията на австрийските компании да се разрастват и развиват на международни пазари. Основно преимущество на този вид финансиране е бързото и гъвкаво-координирано предоставяне на кредити при цени, съизмерими с тези в Австрия.

„Очакванията във връзка с новия продукт са високи – искаме да използваме тази възможност да станем една от най-добрите трансгранични банки до 2015 г.”, коментира Джани Франко Папа, директор на УниКредит за Централна и Източна Европа.

Продуктът Umbrella Facility се отличава и с облекчена и съкратена процедура за одобрение като усвояването на кредита ще се извършва в рамките на 6 работни дни от подаването на необходимите документи. Специалното предложение към дъщерни дружества на австрийски компании се предлага в 10 държави от Централна и Източна Европа, където оперира УниКредит. Това са Босна и Херцеговина, Чехия, България, Хърватия, Унгария, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия и Словения. На по-късен етап се очаква новият продукт да започне да се предлага и в Германия и Италия, както и в други страни от ЦИЕ.

През септември миналата година продуктът Umbrella Facility беше избран за най-новаторския финансов продукт за 2011 г. в Австрия.

Източник: УниКредит Булбанк

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.306