Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
05 Януари 12, 16:33 / Автор: LG
LG ще демонстрира следващото поколение умни домакински електроуреди на изложението CES 2012
София, 05.01.2012 г. - LG Electronics ще представи подобрена технология Smart ThinQ и новата си система за управление на консумацията на електроенергия в дома (Home Energy Management System - HeMS) на изложението CES 2012. По този начин компанията иска да демонстрира своето следващо поколение умни домакински електроуреди.
LG ще обяви нова система за управление на консумацията на електроенергията в дома и нови възможности за свързаност на различните уреди чрез интернет

София, 05.01.2012 г. - LG Electronics ще представи подобрена технология Smart ThinQ и новата си система за управление на консумацията на електроенергия в дома (Home Energy Management System - HeMS) на изложението CES 2012. По този начин компанията иска да демонстрира своето следващо поколение умни домакински електроуреди.

Съчетанието между двете технологии - Smart ThinQ и HeMS - ще осигури както по-удобен начин за справянето с домакинската работа, така и сериозно намаляване на сметките за електроенергия.

Също по време на изложението посетителите на щанда на LG ще могат да видят подобрена свързаност между различните устройства – от домакински електроуреди, през Smart телевизори до смартфони и компютри.

Друга страна от участието на компанията ще бъдат новите й домакински електроуреди. Те са създадени, за да допълнят модерния начин на живот на потребителите и използват иновативни и практични технологии.

Сред тях е хладилник от типа French-door с ултра голям капацитет и специално отделение за бързо изстудяване (Blast Chiller), който спечели наградата „Най-добра иновация” на CES 2012.

Умни домакински електроуреди на LG с технологията Smart ThinkQ
“Нашите умни домакински електроуреди дебютираха на миналогодишното изложение CES, а от тогава те претърпяха значителни подобрения“, каза Мун-бум Шин, главен изпълнителен директор на LG Electronics Home Appliance Company. LG не само е подобрила отделните технологии на всеки един продукт, тя значително е увеличила свързаността между отделните уреди. Новите възможности за извършване на понякога досадните домакински задължение, които включват удобството да следите кога пералнята е изпрала от телевизора или смартфона си, позволяват на потребителите да преосмислят цялата концепция на домакинската работа“.

Подобрената технология Smart ThinkQ предлага повече удобство и начини за контролиране консумацията на електроенергия. Водеща функция при тази технология е Smart Manager, която представлява цялостна система за управление на запасите от хранителни продукти. Чрез нея потребителите могат да използват LCD екрана на хладилника или своя смартфон, за да проверят наличните продукти, къде се намират те в самия хладилник и кога изтича срокът им на годност. Друга функция, част от Smart ThinkQ е Smart Diagnosis, която дава възможност за бързо и удобно установяване на повреди директно от смартфони и други умни устройства, без да е необходимо посещение на техник.

Останалите функции, част от Smart ThinQ включват: Smart Access, която позволява на клиентите да следят работата на електроуредите си посредством умни устройства; Smart Adapt е функция, чрез която потребителите могат да изтеглят и инсталират последния наличен софтуер за своите домакински електроуреди. Така те ще се възползват от последните нововъведения и възможности на своите уреди, без да се налага да ги подменят с нови. Друга важна характеристика на умните електроуреди на LG е, че всички те са готови за работа с умни електрически мрежи. Това на практика означава, че когато местните електроразпределителни дружества започнат да предлагат различно ценообразуване спрямо различните часови пояси, потребителите ще могат да настроят своите уреди спрямо тях. По този начин те ще се възползват максимално от по-ниските цени на електроенергия.

LG е използвала своите разработки в областта на умните технологии и на тяхна база тази година е създала цялостна домашна мрежа за домакинските електроуреди – HeMS. Системата дава достъп на потребителите до данни за електропотреблението на всички умни домакински електроуреди в техния дом от смартфон или компютър .

По този начин клиентите могат да следят консумацията на електроенергия и разходите си за електричество за всеки час, ден, месец или година. Те също така имат възможността да намалят количеството енергия, което използват, за да спестят средства.

По време на изложението CES 2012 LG ще демонстрира своите умни уреди, които използват тези технологии на практика. Сред тях се включват хладилник, перална машина, печка и други. От тези продукти умните хладилник и перална машина олицетворяват в най-пълна степен напредналите умни технологии на LG. Тези продукти също така са снабдени с четирите основни технологии, патентовани от LG, които подобряват производителността, увеличават издръжливостта и допринасят за енергийната им ефективност.

Посетителите на изложението ще бъдат от първите, които ще видят хладилника от типа French-door с ултра голям капацитет, който е снабден и с отделение за бързо изстудяване. Именно тези характеристики донесоха на продукта отличието “Най-добра иновация“ на CES 2012 година. Отделението за бързо изстудяване представлява отделна камера в хладилника, която е подходяща за напитки с малък обем. Тя може да охлади безалкохолна напитка или бира от 330 мл. за по-малко от пет минути, което е я прави подходяща при неочаквани посещения от роднини или приятели.

LG ще демонстрира и перална машина с предно зареждане и голям капацитет, както и готварска печка, снабдена с технологията Infrared Grill. Последният модел миялна машина на LG също ще бъде изложена на щанда. Тя предлага бързо завършване на един работен цикъл в съчетание с по-ефективен разход на вода, чрез технологията TrueSteam.

Домакинските електроуреди на LG вече се предлагат и като елегантна серия вградени уреди с името LG Studio. Серията включва както хладилник с три отделни крила и по-малка врата вградена в основната за бърз достъп до отделни продукти, така и хладилник с индустриален дизайн от типа side-by-side (с две самостоятелни отделения от двете страни на хладилника).

Можете да намерите повече информация за участието на LG на изложението CES 2012 и снимки на продуктите на този линк:
www.LGnewsroom.com/CES2012. Секцията ще бъде активна от 09 януари 2012 година.

За LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие За повече информация:
www.lge.com/bg

За LG Electronics Home Appliance Company
LG Electronics Home Appliance Company е иноватор в производството на домакински уреди. Компанията се е посветила на предлагането на по-здравословни и екологични продукти, съчетаването на интелигентни технологии и нови тенденции в дизайна, както и осигуряване на цялостни решения за подобряване на ежедневието. Продуктите на LG, включващи хладилници, перални, миялни машини, готварски уреди, прахосмукачки и вградени уреди са проектирани, за да прилягат на потребителите по целия свят. Иновативните технологии и удобните функции на LG продуктите, включващи първият интерактивен хладилник в света, миялна машина, работеща с пара и комбинацията от фурна и микровълнова печка, налагат нови тенденции в производството на домакински уреди и спомагат за налагането на LG като глобален лидер.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за LG Electronics,
Т: 02 989 51 15, М: 0885 769 556 и Е: martin.maev (at) amic.bg

Източник:
www.lg.com/bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5449