Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
06 Януари 12, 12:37 / Автор: LG
LG ще представи своя телевизор Google на CES 2012
София, 06.01.12 г. – LG ще представи своя телевизор Google, който комбинира предимствата на операционната система Android и удобството на Smart и 3D технологиите на LG, на изложението CES 2012. На събитието LG ще демонстрира и четири нови системи за домашно кино, оборудвани с последните технологии за 3D звук на компанията и Smart TV функция.
По време на изложението компанията ще демонстрира и нови модели системи за домашно кино, които предлагат разширени възможности и допълнително удобство

София, 06.01.12 г. – LG ще представи своя телевизор Google, който комбинира предимствата на операционната система Android и удобството на Smart и 3D технологиите на LG, на изложението CES 2012. На събитието LG ще демонстрира и четири нови системи за домашно кино, оборудвани с последните технологии за 3D звук на компанията и Smart TV функция.

Телевизия с интерфейса на Android и удобството на 3D технологията на LG
Едно от най-големите преимущества на телевизора Google на LG е неговото управление. То е резултат от комбинацията на потребителския интерфейс, базиран на платформата Android и дистанционното Magic Remote с Qwerty клавиатура, проектирано от LG. Потребителският интерфейс на телевизора Google на LG и основният екран са създадени, за да осигурят максимално удобство при сърфиране в интернет и избор на съдържание или приложения.

Работата с няколко приложения едновременно също е възможна с телевизора Google на LG. Потребителите могат да търсят информация в интернет, да общуват в социалните мрежи и да използват традиционните функции на телевизора по едно и също време. Той може да се управлява от Qwerty клавиатурата или посредством другите възможности за управление, като жестове и гласово разпознаване, на дистанционното Magic Remote.

Телевизорът Google на LG е снабден със CINEMA 3D технология и така осигурява домашно 3D забавление, което е едновременно завладяващо и удобно. Моделът е базиран на технологията Film Patterned Retarder (FPR) на LG, което прави възможно използването на леки и удобни 3D очила. Те са много по-достъпни от конвенционалните модели, което прави телевизора подходящ за гледане на 3D съдържание от повече на брой хора. FPR също така прави възможно конвертирането на 2D съдържание в 3D формат с натискането само на един бутон.

Заедно с телевизора Google LG ще продължи да развива своята собствена Smart платформа за телевизори, базирана на системата NetCast. Според плановете на компанията тя ще бъде налична при повече от 60% от телевизорите с плосък панел, които LG ще представи през тази година.

Отличен 3D звук, който се адаптира спрямо динамиката на картината
LG ще представи общо четири нови модела системи за домашно кино с 3D звук през първото полугодие на 2012 година. От тях моделът BH9420PW ще е първият, който компанията ще покаже на изложението CES 2012. Той включва разработената от LG технология 3D Sound Zooming. Тя позволява регулирането на силата и дълбочината на звука спрямо позицията и движението на 3D картината в реално време.

Системата BH9420PW се състои от 9.1 канала и добавя четири допълнителни вертикални 3D колони към стандартните 5.1 канала, с които са оборудвани конвенционалните системи за домашно кино. В резултат на това потребителите могат да се радват на домашно забавление, при което цялото пространство по вертикала в помещението е наситено със звук. В допълнение вертикалните 3D колони са снабдени с 360-градусов рефлектор, който разпръсква звука във всички посоки и така създава акустика близка до тази на концертните зали.

Освен това, благодарение на уникалния DSP алгоритъм за 3D ефект на LG, технологията Sound Field Expansion увеличава диапазона на хоризонталното звуково поле и функционира в съответствие с вертикалните 3D говорители. Така системата създава истински завладяващо 360º звуково изживяване. Зоната с оптимално качество на звука (“sweet spot”) е разширена, така че зрителите да се чувстват все едно са в центъра на действието от всяко място в стаята.

За да осигури на зрителите богато 3D изживяване, системата BH9420PW е снабдена със Smart TV функция. По този начин всички стандартни модели 3D телевизори имат достъп до екосистемата от Smart телевизорите на LG, която предлага широк набор от 3D съдържание.

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на плоскоекранни екрани, аудио и видео системи за индивидуална и професионална употреба. Продуктовите линии на LG включват LCD и плазмени телевизори, системи за домашно кино, Blu-ray плеъри, аудио и видео системи, плазмени екрани и др. Едновременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за LG Electronics,
Т: 02 989 51 15, М: 0885 769 556 и Е: martin.maev (at) amic.bg

Източник:
www.lg.com/bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1211