Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
13 Януари 12, 19:34 / Автор: Телерик
Как да си намерим работа в ИТ индустрията?
Безплатен семинар на Telerik Academy помогна на начинаещи софтуерни инженери да се подготвят за кандидатстване за работа
Семинар на тема „Работа в ИТ индустрията“ събра близо 250 млади софтуерни инженери, представители на водещата технологична компания Телерик и собственика на jobs.bg, Пламен Вушев в новооткритата учебна зала на Академията на Телерик в София на 12.01.2012.

Организатор на семинара беше Telerik Academy – лидер в предлагането на алтернативно обучение за софтуерни специалисти в България. Семинарът бе открит от Христо Георгиев, Мениджър Human Capital в Телерик АД. През първата част от събитието Пламен Вушев разказа какви са тенденциите в търсенето и предлагането на работа в ИТ индустрията. Основателят на jobs.bg сподели резултати от най-мащабното проучване на трудовия пазар - Global Talent Mobility Survey, проведено едновременно в 66 държави на 20 езика. Д-р Светлин Наков – ръководител отдел „Технологично обучение“ и главен лектор в Академията на Телерик разказа за своя практически опит с обучаването и подготовката на кадри за ИТ индустрията.

Във втората част от семинара лекторите на Академията на Телерик говориха за начините за търсене на работа и необходимостта от старателно проучване на бранша. Обсъдени бяха техники за писане на автобиография и мотивационно писмо, които да впечатлят интервюиращите. Специално внимание беше отделено и на подготовката за интервю за работа. „Явяването на интервю е 30% от почването на работа, а другите 70% трябва да бъдат демонстрирани по време на интервюто“, сподели своите наблюдения д-р Светлин Наков.

В рамките на шест часа семинарът обхвана най-важните етапи от търсенето и кандидатстването за работа в ИТ сектора:

• Процеса за търсене на работа
• Писането на CV, с което да впечатли работодателя
• Създаването на оригинално мотивационно писмо
• Подготовката за интервю за работа

Лекциите бяха посветени изцяло на начинаещите софтуерни инженери, на които им предстои да търсят работа за първи път. Сред участниците имаше и много студенти с опит, които желаеха да подобрят своите умения и представяне по време на интервютата за работа.

Запис от лекциите ще бъде публикуван в страницата на семинара „Работа в ИТ индустрията“ в рамките на седмица, за да могат всички, пропуснали събитието да се възползват от съветите „Как да си намерим работа в ИТ индустрията?“

Telerik Academy - Организатор на събитието
Академията на Телерик предлага безплатно практическо обучение по програмиране и софтуерни технологии за млади хора, мотивирани да станат кадърни софтуерни инженери.

През 2011 година над 1000 човека, предимно студенти и ученици, преминаха обученията по разработка на софтуер, уеб и десктоп приложения в Академията. За да отговорим на високия интерес от страна на участниците, Telerik Academy изгради нова, модерно оборудвана учебна зала с капацитет 250 места, в която да се провеждат всички безплатни курсове по програмиране. По този начин Академията вече разполага с две учебни зали, предвидени изцяло за обучение на начинаещи софтуерни инженери.

Повече информация за Академията на Телерик: http://academy.telerik.com

Телерик
Телерик е водеща технологична компания, предлагаща цялостни решения за разработване и автоматизирано тестване на софтуерни приложения, компоненти за изграждане на качествени .NET приложения, управление на проекти според съвременните agile методологии, бизнес репортинг и управление на уеб съдържание, разработени върху най-новите платформи и технологии на Microsoft.

Допълнителна информация за Телерик: http://www.telerik.com.

Jobs.bg - Медиен партньор на събитието
JOBS.BG е най-ефикасната кариерна медия и един от най-посещаваните сайтове в България с над 1.2 милиона уникални посетители месечно.
JOBS.BG e част от The Network, най-голямата световна мрежа включваща водещите кариерни медии в повече от 119 държави (включително всички европейски държави и държави от BRIC), в която се публикуват експертни позиции от водещи международни компании и европейски структури.
JOBS.BG се стреми да създаде оптимална среда, даваща възможност на компаниите да открият най-подходящите кандидати, на кандидатите възможност да реализират пълния си потенциал.
JOBS.BG е Business Superbrand за 2007-2008 и потребителски Superbrand за 2009-2010.

За повече информация:

http://academy.telerik.com/
www.facebook.com/TelerikAcademy
https://twitter.com/#!/Telerik_Academy
За Контакти:Ина Добрилова
academy@telerik.com

Източник:
http://academy.telerik.com/seminars/it-job-interview

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0581