Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
17 Януари 12, 13:25 / Автор: LG
LG се стреми към лидерска позиция на пазара на домакински електроуреди с двуцифрен ръст на продажбите през 2012
Мун-бум Шин, изпълнителен вицепрезидент и главен изпълнителен директор на LG Home Appliance Company обяви, че основната цел на LG тази година ще бъде да утвърди своите добри пазарни позиции и бизнес практики, така че да заеме лидерска позиция на пазара на домакински електроуреди до 2014 година.
София, 17.01.2012 г. – LG Electronics представи стратегията си за развитие на подразделението за домакински електроуреди през 2012 година по време на пресконференция, проведена в края на тазгодишното издание на изложението за потребителска електроника CES. Мун-бум Шин, изпълнителен вицепрезидент и главен изпълнителен директор на LG Home Appliance Company обяви, че основната цел на LG тази година ще бъде да утвърди своите добри пазарни позиции и бизнес практики, така че да заеме лидерска позиция на пазара на домакински електроуреди до 2014 година.

За да постигне своята цел, LG планира да завиши конкурентоспособността си по отношение на продуктовия сегмент, включващ хладилници и перални машини, както и да направи значителни инвестиции по отношение на „умните” електроуреди. Въпреки трудната икономическа ситуация, компанията ще се стреми да постигне двуцифрен ръст на продажбите през настоящата година.

„За да подобрим ефективността си и ускорим развитието на компанията независимо от предизвикателствата, които ни предлага световната икономика, нашата цел ще е да постигнем качествен ръст с акцент върху продуктите и дейностите, които ни предлагат възможности за по-високи печалби”, каза г-н Шин. „Конкуренцията наистина е много силна, но ние смятаме, че с проактивна инвестиционна стратегия и непрекъснато развитие на нови технологии, които имат потенциал за широко приложение, ще повишим стандартите на пазара за домакински електроуреди”.

Освен това LG създава нови възможности и функции на умните домакински уреди благодарение на подобрената Smart ThinQ технология, която предлага по-голямо удобство и по-малки разходи за домакинството. Усъвършенстваната функция Smart Manager, която компанията представи на тазгодишното издание на изложението CES, помага на потребителите да поддържат балансиран хранителен режим и им осигурява повече удобство в кухнята. Единствената по рода си функция Health Manager на LG предлага индивидуални хранителни програми и кулинарни рецепти, съобразени с профила и здравословното състояние на всеки член от семейството. Функцията Smart Shopping предлага възможност за пазаруване на хранителни продукти от интернет, директно от LCD дисплея на хладилника или с помощта на смартфон.

Smart уредите на LG в комбинация с подобрената Smart ThinQ технология ще продължат да поддържат водещата позиция на компанията по отношение на уредите, отличаващи се с практичност и оптимално удобство. След успешното представяне на четири нови Smart уреда през 2011 година, LG планира в бъдеще постепенно да разширява своята гама от Smart продукти.

LG също така ще продължи да разработва подобрени модели висококачествени енергоспестяващи хладилници с голям капацитет, оборудвани с технологията на LG Linear Compressor (линеен компресор), които са запазена марка на компанията. Продуктовото портфолио на LG ще бъде допълвано и от нови модели перални машини, оборудвани с технологията LG Inverter Direct Drive (директно предаване на мощност от мотора към барабана, без ремъци или ролки), които поставят нови стандарти на пазара за продукти, осигуряващи допълнителна стойност за потребителите. През 2012 година LG ще се стреми да се превърне в компанията с най-високи продажби на перални машини в световен мащаб за пета поредна година, както се случва от 2008 година насам. Очаква се броят на произвeдените хладилници в рамките на годината да достигне 10 милиона за трета поредна година. Производственият капацитет като цяло се очаква да нарасне успоредно с продължаващото развитие на иновативните технологии, предлагани от LG.

LG ще следва енергийните стандарти, наложени в Северна Америка, Европа и на други развити пазари, като представи перални машини, оборудвани с технологията Inverter Direct Drive, която осигурява по-ниска консумация на енергия в сравнение с конвенционалните модели на LG. На развиващите се пазари като Централна Америка, Южна Америка, Югоизточна Азия и страните от ОНД (Общност на независимите държави) LG ще представя по-специализирани продукти, които отговарят на изискванията на местните потребители, като например хладилници, които могат да работят в домове с променливо електрическо напрежение.


# # #

За LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Home Appliance Company
LG Electronics Home Appliance Company е иноватор в производството на домакински уреди. Компанията се е посветила на предлагането на по-здравословни и екологични продукти, съчетаването на интелигентни технологии и нови тенденции в дизайна, както и осигуряване на цялостни решения за подобряване на ежедневието. Продуктите на LG, включващи хладилници, перални, миялни машини, готварски уреди, прахосмукачки и вградени уреди са проектирани, за да прилягат на потребителите по целия свят. Иновативните технологии и удобните функции на LG продуктите, включващи първият интерактивен хладилник в света, миялна машина, работеща с пара и комбинацията от фурна и микровълнова печка, налагат нови тенденции в производството на домакински уреди и спомагат за налагането на LG като глобален лидер.

Източник:
LG

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1127