Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
19 Януари 12, 18:28 / Автор: LG
LG представи своя първи LTE таблет
София, 19.01.2012 г. – LG представи своя първи таблет, който поддържа LTE мрежа LG Optimus Pad LTE. Освен с иновативната технология, устройството е снабдено и с True HD IPS дисплей. Именно благодарение на тези две характеристики последният смартфон от портфолиото на компанията Optimus LTE успя да се отличи от конкурентните модели на пазара като първия LTE смартфон с HD дисплей. Първоначално Optimus Pad LTE ще се предлага в Южна Корея.
LG Optimus Pad LTE съчетава предимствата на LTE технологията и дисплея с висока резолюция True HD IPS

София, 19.01.2012 г. – LG представи своя първи таблет, който поддържа LTE мрежа LG Optimus Pad LTE. Освен с иновативната технология, устройството е снабдено и с True HD IPS дисплей. Именно благодарение на тези две характеристики последният смартфон от портфолиото на компанията Optimus LTE успя да се отличи от конкурентните модели на пазара като първия LTE смартфон с HD дисплей. Първоначално Optimus Pad LTE ще се предлага в Южна Корея.

“Фактът, че таблетите генерират около пет пъти по-голям трафик на данни в сравнение с един смартфон, ясно показва, че потребителите на таблети имат нужда от по-добра и по-бърза връзка“, каза д-р Йонг-сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Mobile Communications Company. „Съчетанието между LTE технологията и функционалността на този вид устройства предлага чувствителни ползи на потребителите, за които таблетът е основно средство за работа и забавление, когато са в движение”.

Optimus Pad LTE осигурява оптимални условия за работа и забавление на потребителите. Таблетът е снабден с 1280 х 720 True HD IPS дисплей, който предлага отлични условия за гледане на филми и клипове във висока резолюция. Той също така има 8-мегапикселова камера, с която потребителите могат да правят собствени снимки и видео в HD. Друг акцент за любителите на мултимедията е, че моделът работи с SD карта памет с до 32 GB капацитет, което го прави първия таблет на пазара с такава възможност.

Освен тези характеристики, Optimus Pad LTE предлага и лесни и приятни за работа приложения, които подобряват цялостното усещане при забавление с таблета. Софтуерът Smart Movie Editor на LG позволява лесното редактиране на снимки и видео клипове в движение. Приложението Web Duet дава възможност на потребителите да търсят информация, както в техните имейли и текстови съобщения, така и в профилите им в социалните мрежи. Друга полезна функция е LG On-Screen Phone (OSP), която позволява на потребителите да прехвърлят картината от своя смартфон на големия екран на таблета чрез кабел. В последствие те могат да поемат управлението от което и да е от двете устройства.

LG Optimus Pad LTE е изключително лесно преносим и практичен. Той се отличава с естетичен дизайн, тежи 479 гр. и е с дебелина само 9.34 мм. Таблетът е снабден с 1.5 GHz двуядрен процесор и работи с операционна система Android 3.2 Honeycomb. Устройството също така разполага с HDMI интерфейс и позволява DLNA свързаност.

Технически параметри:

- Операционна система: Android 3.2 Honeycomb
- Памет: 32GB свободна памет (Micro SD до 32GB)
- Размер: 245 x 151.4 x 9.34 мм.
- Тегло: 497 гр.
- Дисплей: 8.9-инчов IPS True HD дисплей
- Резолюция: 1280 x 720
- Камера: 8MP (задна) / 2MP (предна)
- Процесор: Qualcomm 1.5GHz двуядрен процесор с двуканална памет
- Батерия: 6,800mAh
- Портове за комуникация: USB, HDMI и DLNA

За LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в мобилните комуникации. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят.
За повече информация:www.lg.com

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за LG Electronics,
т: 02 989 51 15 , м: 0885 769 556 , @: martin.maev (at) amic.bg

Източник:
www.lge.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.934