Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Гурме

Вземи в gLOG
19 Януари 12, 22:34 / Автор: Anett & Co
Пет начина, по които музиката въздейства върху кулинарното ви преживяване
Следващият път, когато хапвате навън, обърнете внимание на музикалния фон – може да ви повлияе повече, отколкото предполагате. В проучване на психолога Чарлс Арени от австралийския университет в Сидни за това как музиката въздейства върху клиентите по време на вечеря участие вземат мениджърите на 90 ресторанта. Отговорите им варират, но управителите са единодушни по следните 5 основни точки:
1. Клиентите се хранят според темпото

Колкото по-бърза е музиката, толкова по-бързо се храните и вие. Проучването сочи, че вечерящите подсъзнателно синхронизират скоростта си на ядене с темпото на песента, която звучи в дадения момент. Оказва се, че много собственици на ресторанти използват музикалното темпо, за да контролират потока от клиенти – пускайки забързани ритми в пиковите часове и съответно по-бавни мелодии, когато има свободни маси и не е натоварено.

2. Тишината е смъртоносна

В дисонанс с настроението и живата атмосфера, които музиката придава в един ресторант, тишината може да направи мястото да изглежда неприятно празно. От друга страна, тишината може да бъде приемлива и дори атрактивна, стига ресторантът да е разположен на китно място в планината на фона на птичи песни.

3. Музиката кара клиентите да стоят малко по-дълго

„Има един господин на около 60 години .. всеки път, когато пуснем АББА, той остава докато АББА не свърши!” Въпреки, че това не е валидно за всеки един клиент, проучването показва, че хората са склонни да останат повече време, ако звучи определена музика за фон.

4. Циркадните ритми играят роля за ефективността на музиката

Ритъма, с който цъка биологичният ви часовник, оказва влияние върху възприятията за музика. Ако по време на закуска, например, чуете силен хеви метъл, това едва ли би била най-подходящата музика за това време на деня и с тази сила на звука. Това, разбира се, е въпрос на личен избор, но като цяло е много важно каква ще бъде музикалната селекция в определена част от деня. Тази общовъзприета теория не е подкрепена от научно изследване, но се прилага на практика в много целодневни ресторанти.

5. Музиката може да насърчи или обезкуражи неуместно поведение

Отново и отново, класическа музика се цитира като начин да спечели благоразположението на хората, а хард кора подстрекава размирици. Въпреки че е клише, това е свидетелство за емоционалната сила на музиката.

Но дори ресторантът да се представя перфектно по всички горепосочени параграфи, дали желаният от мениджърите ефект би бил постигнат, ако озвучаването не струва?

Качеството на звука е изключително важен фактор за комфортната обстановка в заведението. Музиката може както да направи общуването и прекарването по-приятно, ако системата е добре проектирана и е качествена, така и да развали цялата атмосфера, ако е дразнеща или трябва да се надвиквате с нея. Акустичният фон допринася много за цялостното преживяване на клиента.

„При озвучаването на един ресторант, е важно музиката да не се натрапва, да не пречи на посетителите да се насладят на ястията и обстановката, като същевременно се изисква равномерно покриване на площта и максимално добро звучене в целия честотен диапазон.” Това споделя Добромир Добрев, изпълнителен директор на Everything But The Box – единствената българска компания успешен производител на бутикови озвучителни тела от High End клас.

Така че, добрите мениджъри освен на музикалния подбор, трябва да обърнат внимание и на избора на тонколони, уповавайки се на три основни елемента: качество на звука, качество на изработката и качество на дизайна. Безупречно в това отношение се представят от варненския ресторант-винарна “Di Wine”, доверявайки се на дизайнерските продукти на EBTB. Там музиката звучи от 2 аудио тела модел Venus, които дават стопроцентова гаранция за едно уникално изживяване на сетивата ви по време на вечеря.

Безпогрешното озвучаване не би било оценено достатъчно високо, ако кухнята не е на ниво. Отлична оценка и по този критерий може да се даде на ресторант „Di Wine”, един от най-изтънчените и същевременно достъпни ресторанти в морската столица. Разположен в красива реставрирана сграда - паметник на културата, той съчетава в едно елегантна атмосфера, предразполагаща към релакс, отлична кухня и огромно разнообразие от класни напитки. Всичко това на фона на перфектен звук!

За Контакти:

Гергана Боева
PR Assistant
Anett & Co
0887 686 890 

Източник: Anett & Co

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.114