Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
23 Януари 12, 19:18 / Автор: Синдикат на служителите в затворите в България
ССЗБ против намаляване на отпуските в МВР, МО и МП.
Служителите в затворите не приемат продължаващите опити да бъдат отнемани социални права на заетите в Сектор "Сигурност".
Във връзка с разпространена в медиите информация, ние, представителите на ССЗБ, като активно защитаващи правата на служителите в затворите, се обявяваме срещу заявените от вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков необосновани намерения, засягащи и ограничаващи социалните права на служителите в МВР.

ССЗБ категорично не одобрява и не приема всякакви действия целящи намаляване на платения годишен отпуск на служителите в МО, МВР и МП и ще се противопостави твърдо на подобно решение.

Ведно с опитите да бъдат овладяни последствията от тежката финансова и икономическа криза, и да бъде намерена формула за социална справедливост, ставаме свидетели на продължаващи необмислени, необосновани и недостойни опити за отнемане на "компенсации", получавани за ограниченията на правата ни като държавни служители в сектори на сигурността.

Подобни действия от една страна водят до противопоставяне и конфликтност на отделни съсловия, групи и професии.От друга всяка следваща крачка на лишаване на служителите от социални права, неминуемо ще доведат до увеличаване на напрежението и проблеми в тази сфера.

Считаме, че с подобни действия не се изгражда доверие, не се налагат правила и не се гради авторитет към институциите и обществото.

Искаме да засилим вниманието на служителите в Сектор „Сигурност”, обществото и медиите върху подобни действия и създадем обща позиция за нетърпимост към подобно поведение и едностранно налагане на позиции, поведение, предполагащо омаловажаване труда на ангажиралите се с тези професии.

Приканваме към взаимно доверие, към приемане на правдиви, обективни и трайни решения.

За Контакти:

Иван Петров Председател на УС на ССЗБ +359892232965

Христо Илков Заместник - председател на УС +359892232968 

Източник:
http://sszb.eu/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

8.7344