Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Екология

Вземи в gLOG
25 Януари 12, 13:26 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Първите седем зарядни станции за електромобили бяха инсталирани в София от FULLCHARGER България
Зарядните станции са разположени на територията на "Синя зона" в централните градски части - на площад "Народно събрание", на ул. „Московска“ 33, на бул. "Македония", две точки на бул. "Стамболийски" и до БНБ.
24.1.2012 г., София. FULLCHARGER България инсталира първите седем зарядни станции за електромобили в София. Инициативата е част от пилотния проект на компанията, разработен заедно с ЧЕЗ България и Столична община.

Първата копка за инсталирането на първата зарядна станция за електромобили бе направена на 28 ноември 2011 г. пред централния вход на Столична община в присъствието на представители на FULLCHARGER България, FULLCHARGER International, Столична община, партньори на инициативата и медии.

Зарядните станции са разположени на територията на "Синя зона" в централните градски части - на площад "Народно събрание", на ул. „Московска“ 33, на бул. "Македония", две точки на бул. "Стамболийски" и до БНБ. Зареждането на автомобилите ще се осъществява чрез предплатени ваучери, а по-късно се предвижда да бъде въведено и активиране чрез безконтактни дебитни и кредитни карти.

Компанията планира да изгради мрежа от около 150-200 зарядни станции до края на 2012 в София и големите градове на България. В следващите две години ще бъдат инсталирани зарядни станции и по магистралите и междуградските пътища.

За FULLCHARGER България

FULLCHARGER България е пионер при въвеждането в експлоатация на мрежи от зарядни станции за електромобили в страната. Компанията е създадена през 2010 година и е част от международната компания FULLCHARGER International, чиято централа е в Париж. FULLCHARGER оперира в държавите от цяла Южна Европа в тясно партньорство с местните власти, с производителите на автомобили и с доставчиците на енергия, за изграждането на мрежа за успешно развитие на електромобилите и тяхното ефективно използване.

FULLCHARGER International работи в тясно партньорство с Coulomb Technologies, водещ производител на зарядни станции и разработващ мрежовия софтуер за управлението им. Технологията на Coulomb Technologies е една от най-модерните от този тип в света, с над 3000 зарядни станции ChargePoint, монтирани в 129 града по света. Освен България, плановете за развитие на мрежата на FULLCHARGER International включват Румъния, Русия, Украйна, Гърция и Кипър, с над 4500 зарядни станции ChargePoint, които ще бъдат монтирани до края на 2012 г.

FULLCHARGER България е член на Индустриален клъстер "Електромобили" и активно работи за развитието на електромобилния транспорт в страната, създаването и изграждане на мрежа от предприемачи и производители, които да предоставят услуги и продукти за зареждане на електромобили.

За допълнителна информация:

Весела Шаранкова

Управител
"Фулчарджър България" АД

Тел: (02) 986 67 54
Моб. тел: 0888 97 31 37

Е-mail: vessela@fullcharger.com


За медийни запитвания:

Диана Чобанова

PR Assistant

ProWay Communications Agency

Моб.тел.: + 359 (879) 931 336
E_mail: d.chobanova@proway.bg

Източник:

Комуникационна агенция PRoWay




Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.113