Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

Вземи в gLOG
25 Януари 12, 13:53 / Автор: VISA
Visa Европа регистрира двуцифрен ръст на изхарчените средства с карти Visa в България и в Европа
Изхарчените средства с карти Visa издадени от българските банки-членове отбелязаха 33% увеличение през 2011 година, сочат данните, обявени от Visa Европа днес.
София, 25 януари 2012 г. – Изхарчените средства с карти Visa издадени от българските банки-членове отбелязаха 33% увеличение през 2011 година, сочат данните (1), обявени от Visa Европа днес. Картовите разплащания с Visa вече съставляват 3% от индивидуалния потребителски разход направен в България, спрямо 2,3% през 2010 година и достигнаха стойност от 712 милиона евро.

В същото време компанията продължава да поддържа стабилен ръст и в Европа като цяло, където регистрира покачване от 14% на изхарчените средства с карти Visa възлизащи на 1,16 трилиона евро. Този ръст означава, че 1 на всеки 7 евро изхарчени на мястото на покупката в Европа е похарчено с карта Visa. За сравнение това съотношение през 2010 година е било 1 на 8 евро, а през 2000 година – 1 на 18 евро.

Двуцифрен ръст на разплащанията с дебитни карти Visa
Дебитните карти Visa все повече се утвърждават като предпочитаното средство за разплащания в Европа. Както обемът на изхарчените средства, така и броят на транзакциите извършени с дебитни карти Visa на мястото на покупката продължават силния си ръст и отбелязват 16% увеличение за период от една година. Почти 80% от всички изхарчени средства с Visa са направени с дебитни карти. Същата ситуация се наблюдава и в България, където дебитните карти Visa отбелязват ръст на изхарчените средства на мястото на покупката от 38% и увеличение в броя на транзакциите на мястото на покупката от 47%.

Питър Айлиф, главен изпълнителен директор на Visa Европа каза: „Въпреки трудната икономическа обстановка, изхарчените средства с карти Visa в Европа се увеличиха с 14% през 2011 година. Това се дължи на факта, че все повече потребители и търговци оценяват удобството, сигурността и ефективността на електронните разплащания. И тази година най-голямо увеличение беше отчетено при дебитните карти.

Нашите очаквания са този ръст на електронните разплащания да продължи и през 2012 година, когато ще пуснем услуги за мобилни разплащания, както и нашия дигитален портфейл. Тези нови услуги са част от стратегията ни „Бъдещето на разплащанията“ и ще променят начина, по който потребителите правят всекидневните си покупки. Промяната ще е толкова значителна, че според нашите прогнози до 2020 година повече от половината от всички транзакции с карти Visa в Европа ще се извършват с помощта на мобилно устройство“.

Платежна система на Visa Европа
Visa Европа е обработила почти по един милиард транзакции на месец през 2011 година, което е увеличение на броя на транзакциите от 19% за една година. Общият брой на обработените транзакции достигна 11,8 милиарда за 2011 година. Това увеличение направи необходимо инвестирането в нов център за данни, който е с два пъти по-голям капацитет от сегашния основен център за обработка на транзакциите. Разширените възможности ще позволят на Visa Европа да поеме очаквания бъдещ ръст по отношение на обработката на транзакциите, включително развитието на електронната търговия и мобилните разплащания.

Управление на риска: успехът на чип технологията
Измамите с карти Visa в Европа достигнаха най-ниските си нива в историята през 2011 година. Съотношението на извършени измами спрямо направени плащания отбелязва спад от 27% и в момента е 0,038%, което означава, че измамите сега съставляват по-малко от четири евро цента на всеки 100 евро похарчени в Европа. Голяма част от тази тенденция на спад в измамите при плащане с карта на мястото на покупката се дължи на въвеждането на EMV чип технологията. Над 75% от всички карти Visa издадени в Европа са снабдени с чип. От друга страна увеличението на броя на банките-членове и търговците, които предлагат услугата Verified by Visa и услугите за оценяване на риска в реално време допринасят за намаляване на измамите при разплащания в интернет.

Бъдещето на разплащанията
През 2011 година Visa Европа постигна значителен напредък по отношение на иновациите в разплащанията. През месец октомври 2011 година Visa пусна първите услуги за известия и мобилни разплащания от човек на човек, а банките-членове са издали 30 милиона безконтактни карти Visa. За да подпомогне изпълнението на стратегията си „Бъдещето на разплащанията“ компанията направи и ключови инвестиции в компаниите Monitise и Beyond Analysis.

През 2012 година Visa Европа очаква броят на безконтактните карти в Европа да достигне 50 милиона и на пазара да излязат първите мобилни телефони, които позволяват осъществяването на плащания на мястото на покупката. Visa Европа също планира да пусне нова услуга дигитален портфейл предназначен за електронната търговия.

Финансови резултати
Visa Европа, която работи като членска организация с идеална цел, за първи път в историята си обяви общ годишен приход от над 1 милиард евро. След извършването на значителни инвестиции, за да се обезпечи изпълнението на „Бъдещето на разплащанията“, компанията отчете остатък от 241 милиона евро преди начисляване на данъците. Тази сума беше оставена в организацията и добавена към наличния капитал и финансовите резерви, които възлизат на 738 милиона евро.

За Visa Eвропа
В Европа има над 455 милиона дебитни, кредитни и карти за бизнеса Visa. За период от 12 месеца до края на септември 2011 г. тези карти са използвани за извършването на покупки и за тегленето на пари в брой на стойност над 1,7 трилиона евро. 14% от общия потребителски разход направен на мястото на покупката в Европа е извършен с карти Visa, а повече от 80% от него е направен с дебитни карти Visa.
Основана през юли 2004 г., Visa Европа е членска организация, собственост на и функционираща чрез своите 3 700 европейски банки членове. През октомври 2007 г. Visa Европа стана независима от новото, опериращо в глобален мащаб дружество Visa Inc., придобивайки изключителен, неотменим и постоянен лиценз за Европа. Като силно ангажирана Европейска платежна система тя е в състояние да отговаря бързо на специфичните пазарни нужди на Европейските банки и техните клиенти - картодържатели и търговци на дребно, и да постигне целта на Европейската Комисия да създаде един истински вътрешен пазар за плащания.
Visa се радва на ненадминат брой места за разплащане по цял свят. В допълнение към това Visa/PLUS е една от най-големите глобални мрежи за банкомати, които предлагат достъп до пари в брой в местна валута в над 200 страни.
За повече информация: www.visabg.com / www.visaeurope.com

За Monitise и Beyond Analysis
Monitise е компания работеща в сферата на технологиите, която осигурява мобилно банкиране, разплащания и информационни мрежи за търговия в целия свят. Тя предлага доказана технология и опит, за да позволи на финансовите институции и на други доставчици на услуги да предложат широк набор от услуги на техните клиенти, както на развитите, така и на развиващите се пазари. През октомври 2011 Visa Европа обяви своята стратегическа инвестиция в размер на 24,7 милиона паунда в Monitise plc (LSE: MONI.L) с цел да заздрави търговското партньорство между двете компании, което стартира през февруари 2011 година.
През ноември 2011 г. Visa Европа също така придоби миноритарен дял във водещата група за проучване на потребителите Beyond Analysis. Инвестицията ще подобри възможностите на Visa Европа за анализ на данни и е част от стратегията на компанията да осигури на потребителите, търговците и банките допълнителна стойност благодарение на електронните разплащания. Beyond Analysis работи с Visa Европа от 2008 година.

(1) Обявените данни на Visa Европа са за периода септември 2010 – септември 2011 година.

Източник: Visa

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1136