Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Гурме

Вземи в gLOG
08 Февруари 12, 19:19 / Автор: Anett & Co
Да вкусиш от кулинарния успех
Преди броени дни пред първите кулинарни ентусиасти във Варна, с любезното съдействие на ресторант-винарна „Di Wine”, се състоя първият открит урок по готвене. Така наречената „Кулинарна академия” привлече любителите на добрия вкус да вземат участие в един своебразен уъркшоп, където всеки да научи полезна информация за хранителните продукти, да почерпи знания от професионалисти и най-важното – да приготви сам любимо ястие и да му се наслади в тематична обстановка.
Темата на първата сесия на „Di Wine Cooking Academy” беше така популярното напоследък суши. Въпреки студеното време, интересът към екзотичния деликатес събра ентусиазирана група гастрономи, споделящи страстта към готвенето, за да ги отведе на неповторимо пътешествие до Страната на изгряващото слънце. Техен гид беше отличеният в множество национални и световни кулинарни състезания главен готвач на ресторант „Di Wine” шеф Петър Йоргов. Пред любознателните „студенти” той разкри тайни и тънкости от японската кухня и показа нагледно как да се справим успешно дори и в най-деликатните ситуации при приготвянето на суши. В непринудена обстановка, макар и с малко помощ, аматьорите определено успяха да докажат на професионалистите, че се справят с кулинарните предизвикателства не по-зле от тях самите. Резултатите бяха впечатляващи и всички присъстващи се усмихваха със задоволство. Вече вкусили от успеха, за отрицателно време избраха темата на следващата сесия на „Di Wine Cooking Academy”, а именно – десертът. Тази събота с помощта на сладкар Елеонора Дамянова всеки желаещ ще има възможността не просто да опита лава кейк с разтопен шоколад и от божествения шоколадов мус, специалитет на шеф Дамянова, а да усети сладостта от това да ги приготви сам!

„Страхотно е, да си част от тази магия! Да създадеш истинско кулинарно творение от най-прости продукти и най-добрите готвачи да са твои учители – това е уникално изживяване! Радвам се, че се провежда такъв курс и вече имам възможността да практикувам хобито си на по-високо ниво!”, сподели една от участничките в Кулинарната академия. И наистина кулинарните курсове за непрофесионалисти набират все по-голяма сила – първоначално отвъд Океана, в последствие в Европа пренесени и в нашата столица, а вече и във Варна. С поглед върху най-новите тенденции по темата, интересните идеи и практически съвети, разисквани в тях, те дават шанс на любителите да стават все по-добри в готвенето. Винаги в крак с актуалното пък, от Ресторант-винарна „Di Wine” обещаха да изненадват приятно всяка събота хората със специално отношение към храната.

Главната идея е, че когато се приготвя с желание и любов, храната надхвърля задачата си просто да засити глада. Доказателство за това е и специалната винена вечеря, която организират в ресторант „Di Wine” всяка втора и четвърта сряда в месеца. Сезонни продукти, сготвени с умение и чувство, интермецо и дегустация на придружаващи вина – ДНЕС, 8 февруари, нагостете сетивата си със “Savor & Wine” и очаквайте следващите издания и на тази инициатива!

За Контакти: office@anett.co

Източник:
http://www.anett.co

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1672