Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
10 Февруари 12, 17:45 / Автор: Телерик
Компютърна школа по програмиране за деца отваря врати в София
През втория учебен срок учениците на възраст между 9 и 12 години ще се учат безплатно в кръжока на Telerik Kids Academy
Школа за безплатни уроци по компютърно програмиране стартира на 04.03.2012 в София. Кръжокът по компютри и програмиране - Telerik Kids Academy използва традиционния интерес на децата към компютрите и го пренасочва от игрите към получаване на полезни знания и опит, които да им помогнат да участват в състезания по информатика от национално и международно ниво.

Курсът ще се провежда всяка неделя от 09:00 до 13:00 в учебната зала на Академията в София, ж.к. Младост 1, бул. „Александър Малинов“ 31 в Сватбения мол „Булевард“. Школата на Telerik Kids Academy е подходяща за всички ученици от трети до шести клас, които проявяват интерес към компютрите, математиката и програмирането. Тъй като обучението стартира от А и Б в програмирането, от децата не се изискват предварителни знания, освен основни умения за работа с компютър, както и онлайн регистрация в сайта: telerik-kids.com.

Инициативата цели да събуди интереса на децата към програмирането, да им предостави начални знания и солидна основа за бъдещето им развитие като състезатели по информатика или софтуерни инженери. В школата учениците се запознават с езика за програмиране C++, доразвиват математическите си умения и срещат нови приятели. Учениците редовно решават практически задачи по програмиране, упражняват се и с помощта на индивидуално внимание и помощ от страна на преподавателя се подготвят за състезания и олимпиади.

Школата по програмиране в София ще се ръководи от г-н Явор Никифоров, учител с дългогодишен опит в преподаването по информатика на ученици. Негови възпитаници редовно участват в български и международни състезания по информатика, оглавявайки челните места в класиранията.

Залата на Академията разполага с необходимата материална база за провеждане на обученията: капацитет от 250 места, мултимедия, озвучаване и интернет. Препоръчително е учениците, които разполагат с лаптоп, да го използват по време на уроците. Не се изисква закупуване на учебници или други учебни материали за обучението.

Допълнителна информация за Telerik Kids Academy
Кръжокът е част от цялостната инициатива - Telerik Academy, за безплатно обучение на български ученици и студенти, които се интересуват от програмиране. Програмата за безплатно обучение на ученици от основните училища стартира за първи път през октомври 2011 г. в по-големите български градове: София, Пловдив, Русе, Варна, Шумен, Плевен, Габрово и редица други школи по компютърно програмиране.

Повече информация за цялостната програма, както и за школата в София можете да научите от: http://telerik-kids.com/.

За Академията на Телерик
Основана през 2009 година, Академията на Телерик за много кратък период от време успя да се наложи като лидер в предлагането на безплатно обучение по разработка на софтуер, което да допълва и задълбочава получените в училище и университета знания по информатика и информационни технологии.

Близо 2000 начинаещи софтуерни инженери участваха в обученията на Академията през 2011 г. Заради високия интерес от страна на курсистите от началото на 2012 г. Академията на Телерик разполага с нова учебна зала, модерно оборудвана и с капацитет от 250 седящи места. По този начин залите на Академията стават две, с възможност да поберат общо над 320 човека.

За Контакти:

За повече информация:

Ина Добрилова
ПР и маркетинг асистент
Telerik Academy
ina.dobrilova@telerik.vom
telerik-kids.com http://www.facebook.com/TelerikKidsAcademy

Източник:
telerik-kids.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5527