Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
14 Февруари 12, 20:28 / Автор: Телерик
Ученици и студенти създадоха стратегическа игра в първия кръг на конкурса по програмиране на PC Magazine и Telerik
Възпитаници на Академията на Телерик за софтуерни инженери - Антон Богданов и Станислава Богданова са победителите от първият кръг от състезанието на PC Magazine и Telerik. Второто място спечели отбора на учениците Марио Стоилов и Ивайло Кирилов. Лазар Сестримски, Георги Билюков и Танер Мехмед се наредиха на трето място в класирането. Техният отбор получи максимален резултат на алгоритмичната част от заданието, но не успя да пребори останалите заради пропуски в интерфейса на играта.
Участниците в новия сезон на конкурса имаха на разположение един месец, за да се справят с нелеката задача да реализират едновременно визуализацията на играта и да наподобят стъпките на играчите. Шампионите от конкурса ще получат специални награди от организаторите на турнира.

Конкурсът по програмиране на PC Magazine и Telerik стартира през декември с изцяло нов регламент, който позволява участието както на индивидуални състезатели, така и на отбори до трима човека. Турнирът се превърна в първото по рода си състезание у нас, което съчетава алгоритмичното мислене и приложното програмиране.

Конкурсът се състои от 6 неприсъствени (задочни) кръга и един финален – присъствен. Участието в първите шест кръга, които се провеждат в периода декември – май, става онлайн. Във всяка част от състезанието се избира победител, който получава награди от организаторите. Двадесетте участника или екипа, които са се представили най-добре по време на отделните етапи от конкурса по програмиране отиват на финал. Финалът изисква отлични резултати в общото класиране, както и задължително присъствие през месец юли.
Третият кръг от конкурса на тема: „свобода на комуникацията“ ще започне в края на месец февруари. Всички ученици, студенти и начинаещи програмисти могат да участват в предстоящия кръг, дори и да не са се състезавали до сега. Повече информация за състезанието можете да намерите от страницата на конкурса по програмиране на PC Magazine и Telerik.

За Контакти:

Ина Добрилова
academy@telerik.com

Източник: http://academy.telerik.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.2054