Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
21 Февруари 12, 18:54 / Автор: LG
Смартфонът Optimus LTE Tag предлага безжичен пренос на данни с NFC технология
Моделът идва като наследник на първия HD LTE смартфон в света Optimus LTE, който се радва на впечатляващи продажби в момента.
София, 21.02.12 – LG анонсира новото попълнение в своята серия LTE смартфони за южнокорейския пазар – модела Optimus LTE Tag. Моделът идва като наследник на първия HD LTE смартфон в света Optimus LTE, който се радва на впечатляващи продажби в момента. С тази стъпка LG представя своята визия за изграждането на богат набор от LTE устройства, удовлетворяващи разнообразните изисквания на потребителите.

“Нашата цел е да се превърнем в производителя с най-широко портфолио от LTE смартфони през 2012 година”, каза д-р Йонг-Сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Mobile Communications Company. „Optimus LTE Tag не е просто подобрена версия на Optimus LTE с козметични промени – моделът разполага с изключително иновативна функция, която според нас ще осигури на потребителите значително предимство”.

Името на Optimus LTE Tag идва от уникалната нова функция LG Tag+. Тя работи посредством NFC (Near Field Communication) технология, чрез която смартфонът обменя информация с предварително програмирани NFC етикети (tags). По този начин режимът и настройките на устройството могат да бъдат променяни само с доближаване на смартфона до NFC етикета.

Например, ако сте направили необходимите настройки, телефонът ви може автоматично да премине в тих режим и да активира достъпа до наличната безжична мрежа, щом го доближите до конкретния етикет на влизане в офиса. Етикетът в колата ви пък може да бъде програмиран така, че да стартира Bluetooth устройството, GPS системата и да увеличи силата на звука в автомобила. Възможностите, свързани с настройките на практика са неограничени.

Тънък и със стилен дизайн, Optimus LTE Tag се предлага в бял цвят. Моделът работи с 1.2GHz двуядрен процесор, операционна система Android 2.3 Gingerbread (с възможност за ъпгрейд до Ice Cream Sandwich на по-късен етап) и е оборудван с 4.3-инчов IPS дисплей, което го превръща в идеално средство за мултимедийно забавление.

Технически характеристики:
• Чипсет: 1.2GHz двуядрен процесор
• Дисплей: 4.3-инчов (800 x 480) IPS
• Памет: 16GB eMMC
• Камера: 5.0MP с AF-LED светкавица и 1.3MP предна камера
• Операционна система: Android 2.3 Gingerbread
• Батерия: 1,700mAh
• Друго: LG Tag+, MHL(Mobile High Definition Link), DLNA(Digital Living Network Alliance)

# # #

За LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. С продажби на стойност 54,3 трилиона корейски вона (49 милиарда щатски долара) през 2011 година, LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance и Air Conditioning and Energy Solutions. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. Повече информация можете да намерите на
www.LGnewsroom.com.

За LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в сферата на мобилните комуникации и информационните технологии. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят. LG се стреми да развива технологии позволяващи конвергенция с други продукти и мобилни компютърни устройства, като същевременно продължава да има водеща роля в областта на мобилните комуникации, отличаващи се със стилен дизайн и смарт технология. Повече информация можете да намерите на
www.lg.com.

Източник: LG

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.0594