Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Здравеопазване

Вземи в gLOG
22 Февруари 12, 14:12 / Автор: Анета Русковска
Първият лазер за гинекологични операции в Южна България вече работи в АГ болница „Селена”
АГ болница „Селена” Пловдив разполага вече с единствения в Южна България CO2 лазер за операции. Лазерът е от последно поколение най-иновативна лазерна технология в света, която дава възможност да се извършват хирургични операции с несравнима прецизност, бързина, контрол и доказани дългосрочни клинични ползи.
Операциите с CO2 лазер имат минимална кръвозагуба, термалното увреждане на околната тъкан също е минимално, болничният престой е кратък и в рамките на няколко дни оперираният се връща към обичайното си ежедневие.

Лазерът AcuPulse CO2 предлага уникалната възможност за роботизирна лапароскопска хирургия с минимална дълбочина на проникване от 0,2 мм. Лазерите при лапароскопска хирургия осигуряват бързо изрязване, коагулация и вапоризация, което ги прави предпочитани в световен мащаб в репродуктивната патология. Лазерът се използва за премахване на ендометриозни кисти, миомни възли на матката, тазови сраствания с или без запушвания на маточните тръби, периовариални сраствания /около яйчника/, отваряне на маточните тръби при запушване. CO2 лазерът е много ефективен при интраепителиални неоплазии /дисплазии - лека, средна и тежка степен/ на маточната шийка, особено когато са с голяма повърхност, причинени от хюман папилома вирус /HPV/. Новият лазер в АГ «Селена» извършва обгаряния при изменения на маточната шийка и конизация - хирургическо отстраняване на част от шийката на матката при наличие на аномалии. Подобни интервенции имат две основни цели – диагностична – да се уточни вида и тежестта на аномалията, и терапевтична – лечение на аномалията /дисплазията/.

Лекарите, извършващи операциите с новата лазерна методика, са преминали обучение във водещата Европейска клиника по лазерна хирургия Cliniques Universitaires St. Luc, Брюксел, Белгия, под ръководството на проф. Доне – един от най-добрите световни специалисти в областта на лазерната хирургия.

Ключовите механизми на лазера са открити още от Алберт Айнщайн през 1900 година. През 1979 г. Дорс и Джордан в Балтимор правят първата конизация на маточната шийка с CO2 лазер. С развитието на квантовата електроника през последните 20-30 години, лазерът навлезе широко в лечебната практика. Така медицината се обогати с нов, мощен и ефикасен фактор, при който се използват съвсем малки количества енергия, в кратки импулси, при висока плътност на светлината. Нискоинтензивното лазерно излъчване няма вредно въздействие върху организма, а води до бързо лечебно повлияване.

Компанията Lumenis, разработила CO2 лазера, има над 45 години опит в областта на неинвазивните и миниинвазивни лазерни и светлинни технологии за медицината и над 270 патента, внедрени в клинично изпитани системи. Лазерните и IPL продукти на компанията се използват от специалистите по урология и хирургия, гинекология и оториноларингология, дерматология и естетична медицина, офталмология.

За Контакти: Анета Русковска - 0887 748 622 

Източник:
http://www.facebook.com/laser.selena

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1613