Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Благотворителност

22 Февруари 12, 16:15 / Автор: Symmetric Communication
Предложения за законодателни промени обединиха представители на неправителствения сектор и държавните институции
Младежите се нуждаят от подкрепа и след напускане на грижата
21 февруари 2012 г., София

Пресконференция по проект за подкрепа при напускане на грижата събра в Министерство на труда и социалната политика представители на НПО и държавния сектор, които обсъдиха възможностите за подобряване на условията, в които живеят младежите след напускане на различните форми на грижа извън родното семейство.

Събитието бе инициирано от SOS Детски селища България и в неговите рамки специалисти от организацията представиха резултати по проекта Подкрепа при напускане на грижата и свързаната с него кампания „Аз съм от значение“. В проекта активно през последната година и половина се включиха над 40 младежи, на които предстои да напуснат грижа. Техните послания, изразени по време на проведените дискусии и в снимки от фотоконкурса „Аз съм от значение“, са в основата на препоръките за промени в законодателството, които няколко неправителствени организации ще внесат в Министерство на труда и социалната политика тази пролет.

В хода на дискусията Пламен Стоянов, национален директор на SOS Детски селища България и Анастасия Гоцева, директор „Развитие програми“, представиха резултатите от проекта на национално ниво, а Радостина Панева, съветник застъпничество в континенталния офис на международната федерация SOS Детски селища представи добрите практики в областта и международния опит от проекта, изпълняван в 14 страни от Европа и Централна Азия през последните 18 месеца.

В дискусията се включиха Калин Каменов, заместник-председател на Държавна агенция за закрила на детето, представители на Агенция за социално подпомагане, Националното сдружение на общините в Република България, Национална мрежа за децата, представители на неправителствените организации Международни социални служби, ФИЦЕ, АГАПЕДИА, За Нашите Деца, Фондация за социална промяна и включване, Фондация зaщитено жилище "Заедно", Сдружение „Деца и юноши“, Дневен младежки център "16+", Сдружение ОКСАБ – 2006, ДДЮЛРГ "Христо Смирненски" и Кризисен център, с.Балван.

За повече информация:


Анастасия Гоцева, SOS Детски селища България, 02/ 818 49 40, a.gotseva@sosbg.org
Румяна Ечкова, Symmetric Communication, 0879 482 078 , echkova@symmetric.bg
Повече за кампанията можете да научите на: http://sled18.sos bg.org/

За Контакти: Symmetric Communication

Източник: Symmetric Communication

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1527