Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

Вземи в gLOG
22 Февруари 12, 17:19 / Автор: Телерик
Награждаване победителите в 1-ви кръг на националния конкурс по програмиране на PC Magazine Bulgaria и Telerik
На 21 февруари 2012 г. се състоя официална церемония по връчване на наградите на победителите в първи кръг от седемнадесетото издание на най-престижния частен конкурс по програмиране, организиран от PC Magazine Bulgaria и Telerik.
На 21 февруари 2012 г. се състоя официална церемония по връчване на наградите на победителите в първи кръг от седемнадесетото издание на най-престижния частен конкурс по програмиране, организиран от PC Magazine Bulgaria и Telerik.

Победителите в първия задочен етап на конкурса са Станислава и Антон Богданови, които участваха в този кръг като отбор. На церемонията присъстваха Тервел Няголов, главен редактор на PC Magazine Bulgaria, Светлин Наков, Мениджър Техническо обучение в Telerik, както и Ивелина Димитрова, маркетинг мениджър на Most Computers.

Главният редактор на PC Magazine Bulgaria изрази удовлетвореността си от големия брой участници в първия кръг на състезанието и поздрави победителите, отбелязвайки, че това е победа, която е повод за гордост, тъй като е резултат на лични умения и амбиция. Той пожела на победителите да се класират и на финалния кръг на конкурса, който ще срещне 10 отбора в битка за първото място.

Ивелина Димитрова от Most Computers поздрави победителите и връчи голямата награда в първия кръг на конкурса – дънна платка Gigabyte X79 UD5, предоставена специално за конкурса от хардуерния производител Gigabyte Technology.

Светлин Наков, който е и авторът на интересните задачи в конкурса, връчи грамоти от името на PC Magazine Bulgaria и Telerik и комплект книги. Той обеща за в бъдеще конкурса да продължи традицията на интересните задачи, които не само карат участниците да търсят нестандартен подход за решение, но също и да са с практическа стойност и дори да са в полза на обществото, каквито са последните задачи, свързани с откриването на таен код в Библията и създаването на система за обмен на файлове с висока степен на сигурност, за нуждите на дисиденти в репресирани държави.

Победителите в първия кръг на конкурса, които са възпитаници на Академията на Телерик, споделиха, че са участвали заради предизвикателството и победата ги амбицира да продължат към финала.
Анализ на задачата, временното класиране, както и подхода на решението може да намерите в специалният сайт посветен на конкурса http://www.pcmagbg.net/konkurs. На този сайт може да се запознаете и с текущата трета задача, както и да публикувате свое решение до 20-ти март 2012 г.

За конкурса по програмиране на PC Magazine Bulgaria и Telerik
Конкурсът по програмиране има 17-годишна история, като от миналата година е в партньорство с българската софтуерна компания Telerik. Той цели да развива и разширява знанията и уменията в областта на алгоритмите и технологиите на участниците в конкурса. Задачите в конкурса представляват разработка на софтуерни приложения съдържащи комбинация от алгоритми, технологии и потребителски интерфейс. Жури от опитни софтуерни разработчици оценява проектите на участниците в конкурса. Оценяват както алгоритмите, технологиите, бързодействието и сигурност на приложенията, така и техният дизайн и потребителски интерфейс. Могат да участват индивидуални състезатели и екипи до трима души. Сроковете за предаване на проектите са обявявани в списание PC Magazine Bulgaria и на сайта на конкурса. Класирането на участниците се изготвя от журито след крайния срок за изпращане на проектите и се публикува на страниците на списанието и в сайта на конкурса.

За PC Magazine Bulgaria
PC Magazine Bulgaria се издава на българския пазар от 18 години по лиценз на американската компания Ziff-Davis Media. От 22 години PC Magazine е водещото компютърно списание в света, което излиза в 45 страни на 17 езика и се чете от над 9 милиона ИТ професионалисти. То предоставя на технологичните лидери възможността да вземат професионални и точни решения за закупуване чрез обширните и достоверни тестове, провеждани както в лабораториите в САЩ, така и в българската редакция.

Читателите на PC Magazine Bulgaria надхвърлят 30 000 (при тираж 8 000) и това са хора, които използват последните модели технологични продукти. Те разчитат на PC Magazine Bulgaria като независим източник на информация. Абонатите на списанието също съветват своите приятели, колеги, семейства, като по този начин разширяват още кръга на влияние на маркетинговите послания. За повече информация, посетете сайта на списанието, http://www.pcmagbg.net.

За Телерик
Телерик е водеща технологична компания, предлагаща цялостни решения за разработване и автоматизирано тестване на софтуерни приложения, компоненти за изграждане на качествени .NET приложения, управление на проекти според съвременните agile методологии, бизнес репортинг и управление на уеб съдържание, разработени върху най-новите платформи и технологии на Microsoft.
Допълнителна информация за Телерик: http://www.telerik.com.

За Контакти: ina.dobrilova@telerik.com

Източник:
http://academy.telerik.com/algoacademy

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5997