Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
23 Февруари 12, 22:59 / Автор: LG
LG ще представи своя нов 3D смартфон на Световния мобилен конгрес 2012
София, 23.02.12 г. – След като миналата година пусна първия 3D смартфон без очила с Tri-Dual архитектура, този месец LG Electronics официално ще представи своето ново мобилно 3D предложение Optimus 3D Max в рамките на Световния мобилен конгрес. Последното поколение 3D смартфон е снабден с мощна 3D технология и предлага по-тънък и елегантен дизайн от своя предшественик.
Optimus 3D Max впечатлява с подобрени технически характеристики и иновативни функции

София, 23.02.12 г. – След като миналата година пусна първия 3D смартфон без очила с Tri-Dual архитектура, този месец LG Electronics официално ще представи своето ново мобилно 3D предложение Optimus 3D Max в рамките на Световния мобилен конгрес. Новото поколение 3D смартфон е снабден с мощна 3D технология и предлага по-тънък и елегантен дизайн от своя предшественик.

По този начин Optimus 3D Max предлага завършена платформа за 3D забавление и анонсирането на модела показва развитието на постоянно растящата 3D екосистема, която вече включва и мобилни устройства.

“Optimus 3D Max е резултат на последователните усилия на LG да пренесе мобилното забавление на по-високо равнище”, каза д-р Йонг-Сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. „Представянето на Optimus 3D миналата година постави началото на нова ера в развитието на смартфоните, а Optimus 3D Max е доказателство за сериозните намеренията на LG относно развитието на пазара на мобилно 3D забавление”.

LG Optimus 3D Max е снабден с разнообразие от иновативни технологии и предлага на потребителите нови възможности за забавление, като:

- Наистина висока производителност с най-новите мобилни технологии
Optimus 3D Max осигурява висока производителност както в 2D, така и в 3D режим, като в същото време е истинско удоволствие да се гледа съдържание на устройството благодарение яркия му дисплей. Скоростта на работа в 3G мрежите на мобилните оператори достига до 21Mbps посредством HSPA+. Функцията LG Tag+ предлага NFC (Near Field Communication) възможности, осигуряващи допълнително удобство на потребителите. Едно от основните предимства на NFC технологията е свързано с автоматичните промени в настройките на апарата, които потребителите могат да определят според своите собствени нужди и предпочитания. За целта те трябва просто да програмират т.нар. NFC етикети, всеки от които отговаря на определен режим, подходящ за офиса, дома, колата или друго място. В зависимост от това къде се намира собственикът на телефона, предварително програмираните етикети ще направят необходимите промени по настройките на телефона, в това число да включат Wi-Fi, Bluetooth устройство, GPS система, да регулират силата на звука и др.

В допълнение към иновативните функции, които ще бъдат инсталирани на смартфона фабрично, в последствие той ще бъде снабден и с още възможности. Потребителите ще могат да се възползват от тях след официалния ъпдейт, който компанията ще предостави или като използват приложенията на LG SmartWorld (www.LGsmartworld.com). Сред тези възможности са:
- HD конвертор, който предлага HD качество на картината, излъчена на телевизор, свързан чрез MHL (Mobile High-Definition Link). Той ще конвертира картината от 2D игри и приложения, базирани на стандарта Open GL обърнати в 3D формат, и ще позволи използването на Google Earth в триизмерен формат.
- Софтуер Range Finder, който определя разстоянието между камерата и снимания обект и изчислява размерите на обекта чрез триангулация.
- Out-focusing Shot режим на снимане, който допълнително повишава качеството на заснетото съдържание, като обработва визиите на база на информацията за дълбочината на картината.

- Пълно 3D забавление с подобрени възможности за конвертиране на 2D съдържание в 3D формат
Потребителите могат лесно да конвертират съдържание от Google Earth, Google Maps или друг софтуер с географска информация в 3D формат, като използват подобрения 3D конвертор. Освен това всички 3D снимки и видео материали, заснети с Optimus 3D Max също могат да бъдат конвертирани в 2D формат. За целта потребителите могат да използват бутона за бърз достъп между двата режима, разположен отстрани на смартфона. LG планира да разшири наличните приложения, игри и видео съдържание, които могат да бъдат обработени с 3D конвертора в секцията 3D Zone, част от онлайн магазина LG SmartWorld.

- Отличен дизайн, който съчетава стил и удобство
Усъвършенстваният дизайн на LG Optimus 3D Max е резултат на желанието на LG да изпипа всеки детайл от визията на телефона. Компанията се е погрижила да осигури максимално изчистен вид на Optimus 3D Max, като е запазила само най-необходимите елементи и е премахнала всичко излишно. Тънък само 9,6 мм и с тегло от едва 148 грама, елегантният телефон с метална лайстна по краищата и заоблена форма на ъглите съчетава най-добрите 3D възможности в допълнение към най-желаните 2D функции. В менюто на Optimus 3D Max са включени уникални икони в стила на 3D менюто на предходния модел, които потребителите могат да персонализират със свои собствени снимки с помощта на приложението Icon Customizer

Първоначално продажбите на Optimus 3D Max ще започнат в Южна Корея през месец март. След това LG ще представи смартфона и в други държави, като за начало моделът ще бъде пуснат за потребителите в Европа. Устройството ще получи ъпгрейд до Android 4.0 Ice Cream Sandwich от Android 2.3 Gingerbread скоро след официалния старт на продажбите.

Технически характеристики:
- Чипсет: 1.2GHz двуядрен процесор (OMAP4430)
- Дисплей: 4.3-инчов 3D WVGA дисплей с Corning® Gorilla® Glass 2 покритие
- Памет: 8GB вътрешна памет, 1GB RAM памет
- Камера: 5.0 MP с двойни лещи
- Операционна система: Android 2.3 Gingerbread
- Батерия: 1,520 mAh
- Други: HSPA+ 21Mbps
HDMI свързаност с 2D/3D телевизор/монитор до 1080p чрез MHL
DNLA свързаност за безжична връзка с телевизор/персонален компютър (налична поддръжка и на 3D видео съдържание)
Пълна поддръжка на NFC технология, функция LG Tag+

За LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. С продажби на стойност 54,3 трилиона корейски вона (49 милиарда щатски долара) през 2011 година, LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance и Air Conditioning and Energy Solutions. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. Повече информация можете да намерите на
www.LGnewsroom.com.

За LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в сферата на мобилните комуникации и информационните технологии. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят. LG се стреми да развива технологии позволяващи конвергенция с други продукти и мобилни компютърни устройства, като същевременно продължава да има водеща роля в областта на мобилните комуникации, отличаващи се със стилен дизайн и смарт технология. Повече информация можете да намерите на www.lg.com.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за LG Electronics,
т: 02 989 51 15 , м: 0885 769 556 и @: martin.maev (at) amic.bg

Източник:
www.lge.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4884