Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

23 Февруари 12, 20:16 / Автор: Синдикат на служителите в затворите в България
Синдиката на служителите в затвора се срещнаха с новия зам.-министър на правосъдието
Представители на служителите в затворите запознаха новия заместник – правосъден министър с проблемите, пред които са изправени.
Специфични проблемите на служителите в затворите и следствените арести бяха обсъдени, на първа среща на представители на ССЗБ с новия заместник – министърът на правосъдието г-н Пламен Георгиев. На срещата проведена в кабинета на правосъдния заместник – министър присъства и директор Дирекция “Връзки с обществеността и протокол” в Министерство на правосъдието г-жа Малина Александрова.

От Синдиката споделиха своето безпокойство и изразиха надежда за предприемане на адекватни мерки за преодоляване на ескалиращите проблеми в МЛС. Синдикалистите наблегнаха на факта, че срещите, които ръководството на МП провежда с представителите на съюза не са новост в отношенията между работодател и служители, но до момента остават без резултат. Членовете на УС, Иван Петров, Христо Илков и Цветан Михайлов запознаха заместник – министъра с позицията на синдикалната организация за поетапно разрешаване на конкретните проблеми.

Заместник правосъдният министър от своя страна, изрази готовност за ефективен социален диалог, съгласие за сериозността на проблемите и готовност в условията на финансова криза да ускори решаването на част от приоритетните въпроси. По време на срещата г-н Георгиев информира представителите на ССЗБ за намерението си в началото на месец март, да свика заседание на Съвета за социално партньорство в Министерство на правосъдието, на което внимателно да се оценят и разгледат съществуващите проблеми и обсъдят механизми за взаимодействие, за подобряване на социалния диалог .

В заключение представителите на ССЗБ изразиха задоволство от потвърдената позиция на екипа на министерството от тук нататък, да продължи да работи в сътрудничество със синдикатите и подкрепата си към ясната и категорична воля на новото политическо ръководство на системата, за справяне с проявите на корупция и политика насочена изцяло в интерес на институцията.

За Контакти:sszb@abv.bg

Източник:
http://sszb.eu/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.6169