Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
24 Февруари 12, 22:30 / Автор: Anett&Co
Букмейкъри: ‘’Артистът’’ с най-големи шансове за Оскар
Дни преди официалното обявяване на призьорите в наградите Оскар за 2012 г., букмейкърите побързаха да излъчат своите фаворити. Световният букмейкър Унибет за поредна година дава своите прогнози за развръзката на филмовите награди, базирайки се върху актуалните претенденти и опита от предишни години.
Том Хупър доминираше на сцената миналата година с филма "Речта на краля", който спечели четири награди, включително за най-добър филм, най-добър режисьор, най-добър актьор и най-добър оригинален сценарий. На тазгодишната церемония френската черно-бяла комедия „Артистът” има за цел не просто да повтори успеха му, а дори да се представи по-добре. Трагикомедията вече завоюва три Златни глобуса и получи 10 номинации за Оскар. Жан Дюжарден, в главната роля, е фаворит в надпреварата за титлата „Най-добър актьор” с коефициент 1,72. След него се нарежда Джордж Клуни за ролята си в „Потомците”, като шансът да спечели втори Оскар се равнява на 2,10.

Мерил Стрийп бе отличена за най-добра драматична актриса на церемонията по раздаване на наградите Златен глобус за ролята си на Маргарет Тачър в „Желязната лейди”. До този момент Стрийп е носителка на 17 номинации за Оскар, което я прави абсолютен първенец в 84-годишната история на наградите. Въпреки всички тези номинации, Стрийп се радва само на два Оскара, единият от които за най-добра актриса. Тя не е получавала друга статуетка от 1982г. за ролята си в „Изборът на Софи”. Тази година тя отново е изправена пред силна конкуренция в лицето на Виола Дейвис, която я води с коефициент 1,65, докато Стрийп й диша във врата с 2,10. Актрисата от „Моята седмица с Мерилин” и носителка на Златен глобус Мишел Уилямс се класира с коефициент 30,00.

Голяма битка се очертава за титлата „Най-добър режисьор” между Мишел Хазанавичус / ”Артистът”/ с 1,15, Мартин Скорсезе / ”Хюго”/ с 6,00 и Александър Пейн / ”Потомците” / с коефициент 20,00. Уди Алън, който последно спечели приза за най-добър режисьор през 1977г., също може да се окаже интересен съперник с романтичната си фентъзи драма „Полунощ в Париж” при коефициент 25,00, въпреки че той обикновено отбягва събитието.

„Най-добър филм” е друго бойно поле с може би дори по-силна конкуренция. „Артистът” и „Потомците”, и двата отличени със Златен глобус тази година, са фаворити с 1,08 и 10,00, съответно. 3D продукцията „Хюго” на Скорсезе ги следва отблизо с 20,00.

Тазгодишните номинации в категорията „Най-добра музика” /”Оригинална песен”/ предизвикаха дискусии, тъй като са избрани само две заглавия. Докато Академията настоява, че за да бъде номинирано, едно музикално парче се нуждае от оценка поне 8,5 по тяхната съдийска система, обществеността определи този критерий като „шега” и си извоюва обещанието на Академията за по-сериозен оглед над възможностите. Шансът за спечелване на тази титла от „Мъпетите”, който е фаворит на млади и стари от десетилетия, се изчислява на 1,25 и това, надяваме се, ще изкара Мис Пиги и жабока Кермит на сцената, за да си получат статуетката.

За пръв път Pixar е без нито една номинация, дори и в „Най-добър анимационен филм”. Вечният съперник Дриймуъркс получава две номинации в тази категория, но никоя от тях не се явява фаворит, като техните филми „Котаракът в чизми” и „Кунг-фу панда 2” са с коефициенти съответно 12,00 и 30,00. Титлата си оспорват компютърно генерираната уестърн комедия „Ранго” с 1,12 и анимацията „Чико и Рита”, която се движи близо зад хамелеона с 8,00. Носителят на Златен глобус „Приключенията на Тинтин” е без номинация, което поражда допълнителни въпроси относно валидността на вота тази година.
„През последните 7 години единствено „Беднякът милионер” на Дани Бойл е печелил в категория „Най-добър филм” както Оскар, така и Златен глобус. Без съмнение, „Артистът” е най-големият фаворит, но предстои да видим дали филмът ще пречупи тази тенденция или ще има друга изненада в микса.”, казва Ерик Баклънд, ръководител на отдела за спортни залози на Унибет.

„Оскарите” си спечелиха доста критики през 2012, след като пренебрегнаха заглавия като „Живот на скорост”, „Момичето с драконовата татуировка”, „Приключенията на Тинтин” и „Воинът” и сега се пада на Били Кристъл да оправдае Академията!”.

За Контакти: office@anett.co

Източник:
http://www.anett.co

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.6784