Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

27 Февруари 12, 23:21
Atos с увеличение на приходи и нетна печалба за 2011 г.
Atos, европейският ИТ лидер, обяви финансовите си резултати за 2011г. Централна и Източна Европа с най-голям принос за положителните резултати.
София, 27 февруари 2012 г. - Atos, европейският ИТ лидер, обяви финансовите си резултати за 2011г. Компанията увеличава приходите си с 0.3% до 6,813 милиарда евро. Нетната печалба се увеличава с 56% до 182 милиона евро.

“Постигнахме всичките си цели за 2011 г. като компанията продължава да реализира органичен растеж. Благодарение на прекрасната работа на нашите служители, ние надминахме планирания марж на печалба и той вече е 6.2%. Този резултат е още по-значим за нас, защото 2011 бе годината на сливането ни със Siemens IT Solutions and Services. Фактът, че постигнахме такива резултати през 2011, ни прави още по-големи оптимисти за бъдещето на компанията ни,” сподели г-н Тиери Бретон, главен изпълнителен директор и председател на Борда на акционерите на Atos.

Продуктовите линии, които най-много допринасят за постигнатите резултати, са “управлявани услуги” и високотехнологични транзакционни услуги с растеж на приходите от съответно 1.7% и 1.9% до 2.892 и 1.562 милиарда евро. При управляваните услуги най-голям принос има региона на ЦИЕ, където е реализиран двуцифрен растеж. Добрите резултати при високотехнологичните транзакционни услуги се дължат на услугите за аутсорсинг на бизнес процеси. През 2011 г. значими нови договори бяха сключени с компании от секторите производство, продажби на дребно и услуги, като продажбите в тези индустрии се увеличиха с 7.5%.

Географските райони, които са водещи за доброто представяне на Atos, са Централна и Източна Европа и Северна Америка, съответно с 9.8% и 10.4% растеж на приходите.

Г-жа Веска Давидова, управител на Атос в България, отбеляза: “Въпреки изключително сложната икономическа и бизнес среда в България, през изминалата година ние работихме за подобряването оперативните резултати на компанията в страната. През 2012 г. ще предложим множество нови услуги на българския пазар, а радостно е, че и важни публични проекти като този за електронното правителство отново са на дневен ред.”

Atos оперира на българския пазар от 4 юли 2011 г. в резултат от сливането със Siemens IT Solutions and Services. Атос България e най-голямата компания за технологични услуги и най-големият SAP интегратор в страната, с над 70 милиона лева приходи за 2010 г. и с над 100 високо квалифицирани специалисти
###

Този документ включва твърдения насочени към бъдещето, които включват рискове и подлежат на промени в зависимост от очакваните ръст и приходи в бъдеще. Реалните събития и резултати могат да се различават от представените в този документ.

###

За Atos
Atos е международна компания за ИТ услуги с годишни приходи от 8.7 милиарда евро и 74 000 служители в 42 държави. Компанията е резултат от сливането на 1 юли 2011 г. на Atos Origin и Siemens IT Solutions and Services.

На своите клиенти по целия свят Atos доставя високотехнологични транзакционни услуги, консултиране, системна интеграция и управлявани услуги. Фокусът на компанията е върху бизнес технологиите, които са двигател на прогреса и помагат на организациите да създадат компании на бъдещето. Atos е световният ИТ партньор на Олимпийските игри и е включен в Paris Eurolist Market. Atos оперира под следните търговски марки: Atos, Atos Consulting, Atos Worldline и Atos WorldGrid.

За допълнителна информация:
www.bg.atos.net

Източник: Atos

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1108