Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
27 Февруари 12, 23:24 / Автор: LG
Първият четириядрен смартфон в света с дебют на Световния мобилен конгрес
LG анонсира първия си четириядрен смартфон LG Optimus 4X HD. Той е снабден с 1.5GHz процесор NVIDIA Tegra 3 и True HD IPS дисплей, което му позволява да предложи производителност, близка до тази на настолните компютри, при това в устройство, достатъчно малко, за да се събере в длан на ръка.
София, 27.02.12 – LG анонсира първия си четириядрен смартфон LG Optimus 4X HD. Той е снабден с 1.5GHz процесор NVIDIA Tegra 3 и True HD IPS дисплей, което му позволява да предложи производителност, близка до тази на настолните компютри, при това в устройство, достатъчно малко, за да се събере в длан на ръка.

“Точно преди година LG представи първия двуядрен смартфон в света, а днес анонсираме още едно технологично постижение”, каза д-р Йонг-Сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Mobile Communications Company. „Всъщност не скоростта е характеристиката, която прави Optimus 4X HD уникален, а възможността за мултимедийно забавление в HD качество посредством мобилно устройство, която ще получат нашите клиенти”.

Tegra 3 на NVIDIA е единственият в света четириядрен процесор от типа 4-PLUS-1 за мобилен телефон, създаден, за да предложи висококачествено мултимедийно забавление. Процесорът реално работи с четири ядра, но разполага с още едно, пето ядро, което се използва за увеличаване на живота на батерията и се включва при по-ненатоварващите функции, като слушането на музика. Когато функционира на пълна скорост, 12-ядреният графичен процесор (GPU) на Tegra 3 осигурява богато визуално изживяване и качество на картината, близко до това, което предлагат конзолите за игри.

Снабден с True HD IPS дисплей, Optimus 4X HD гарантира впечатляващо визуално изживяване с висока резолюция, ясни образи и никакво размазване на цветовете. Optimus 4X HD разполага с 16 GB вътрешна памет и работи с последната налична версия на операционната система Android - Android 4.0 Ice Cream Sandwich. В допълнение към бързата работа, Optimus 4X HD предлага и 8-мегапикселова камера с BSI (Backside Illumination) сензор, който увеличава качеството на снимките при слаба обкръжаваща светлина и LED светкавица. Моделът се отличава и с подобрени мултимедийни функции, които още повече обогатяват забавлението с музика и видео съдържание.

Дизайнерите на LG са се погрижили външният вид да не остава на заден план за сметка на усъвършенстваните технически характеристики. Моделът е тънък само 8,9 мм, а краищата на корпуса му се преливат плавно един в друг във формата на призма, което подчертава цялостната завършеност и качество на използваните материали за направата на смартфона.

Технически характеристики:
• Чипсет: 1.5GHz четириядрен процесор (NVIDIA Tegra 3)
• Дисплей: 4,7-инчов (1280 x 720) True HD IPS
• Памет: 16GB eMMC и 1GB LP DDR2
• Камера: 8.0MP с BSI сензор (задна) и 1.3MP (предна)
• Операционна система: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
• Батерия: 2,150mAh

# # #

За LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. С продажби на стойност 54,3 трилиона корейски вона (49 милиарда щатски долара) през 2011 година, LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance и Air Conditioning and Energy Solutions. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. Повече информация можете да намерите на
www.LGnewsroom.com.

За LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в сферата на мобилните комуникации и информационните технологии. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят. LG се стреми да развива технологии позволяващи конвергенция с други продукти и мобилни компютърни устройства, като същевременно продължава да има водеща роля в областта на мобилните комуникации, отличаващи се със стилен дизайн и смарт технология. Повече информация можете да намерите на
www.lg.com.

Източник: LG

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.5762