Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

Вземи в gLOG
28 Февруари 12, 09:36 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Повече от 250 студенти от цялата страна участваха в бизнес форума MySuccess.bg in Education: "Аз искам. Аз мога"
Форумът вдъхнови студентите да се развиват професионално в България като ги запозна с опита на млади и успешни български мениджъри и предприемачи
Най-добрите студенти ще спечелят стипендии за обучение в професионалната програма TOP Class+

27.02.2012 г., София. „Знания, опит, вдъхновение, менторство, екипност, себеусъвършенстване“ - това бяха едни от най-често повтаряните съвети от лекторите по време на Бизнес форумът MySuccess.bg in Education: “Аз искам. Аз мога“. Студенти и мениджъри споделяха по време на събитието успешен опит, визия за бъдещето и предизвикателства.

Бизнес форумът MySuccess.bg in Education: “Аз искам. Аз мога“ се проведе на 25 февруари 2012 година (събота) в Аула „Максима“ на УНСС, гр. София. Форумът се организира за втора поредна година от списание ENTERPRISE и CEED България (Център за предприемачество и управленско развитие).

Форумът събра повече от 250 студенти от 3 и 4 курс и магистри от университети в цялата страна, които искат да се развиват и да градят кариерата си в български и мултинационални компании в България. Успешни мениджъри споделиха своя опит и дадоха практически съвети за професионалното развитие на младите хора в страната.

Д-р Методия Чадиковски, генерален мениджър на Рош България ЕООД, сподели със студентите своя успешен професионален път и ги призова: „Бъдете себе си, но не спирайте да се развивате. Вярвам, че всеки един от нас има качества, които ще бъдат оценени“. Мениджърът представи добрите фирмени практики в компанията, която е лидер на пазара, и разказа за собствената си кариера, възходите, спадовете и някой от най-вдъхновяващите моменти в нея.

„Мениджърите трябва да се развиват постоянно“ бе категорична Боряна Младенова, Старши мениджър консултантски услуги за Югоизточна Европа, PWC. „Вие сте бъдещето на бизнеса в България. Никога не го забравяйте“, допълни тя. Младенова разказа увлекателно и вдъхновяващо за своите студентски години и първи стъпки в бизнеса. Според нея екипната работа, постоянното повишване на професионалните знания и споделянето на опит са най-важни за успешния бизнес лидер.

Ваня Стоянова, Мениджър „Проучване и Развитие“ в Аурубис България, представи „другата“ страна на бизнеса – производството. Тя сподели добри практики в компанията, нейните задачи и тънкостите да работиш в голямо предприятие. „Имах избор – дали да правя каквото харесвам, или да работя нещо което е платено, но далеч от мен. Избрах първото и резултатите от този избор се усещат и днес – коментира младата мениджърка – Инвестирайте в образованието си. То ще ви даде много възможности за вашето развитие”.

"Винаги давайте повече, отколкото се изисква от вас" - тази максима е помогнала на Радослав Кошков вицепрезидент LifeSpace, Шнайдер Електрик България, да върви напред в кариерата си на успешен мениджър. "Бъдете позитивни - призова той студентите на Mysuccess.bg in Education 2012 г. - ако не се усмихвате всеки ден, когато отивате на работа, помислете дали не е време да смените работата."

С думите „Бъдете любопитни. Бъдете различни. Не спирайте да се учите“ Божидар Крапчев, управител на LLP Dynamics България, започна представянето на няколко интересни възможностти за младите хора да продължат да се самоусъвършенстват. Според него единствено образованието, колкото и да е добро, не е достатъчно за успешното професионално развитие. “„Хората се учат непрекъснато. В контекста на бизнеса този процес трябва да бъде непрестанен най-вече за мениджърските екипи”, допълни той.

Форумът е само началото на проект, който ще представи реални възможности на завършващите студенти за реализация в мултинационални компании в България. MySuccess.bg in Education: “Аз искам. Аз мога“ обяви конкурс за стипендии за обучение в едногодишната менторска програма по мениджмънт TOP Class+ на CEED България. Изборът на участниците ще бъде определен чрез конкурс и допълнителни интервюта.

Бизнес форумът MySuccess.bg in Education: “Аз искам. Аз мога“ бе подкрепен от „Мобилтел“ ЕАД и „Аурубис България“. Компаниите предоставиха по една стипендия за обучение в Програмата TOP Class+.

По време на първото издание на Форума през 2011 година 20 студенти спечелиха стипендии и бяха обучени на мениджърски, лидерски и предприемачески умения по програмата CEED TOP Class+. Кандидатите за стипендианти трябваше да напишат есе, в което да изложат мотивите си защо искат да управляват определена компания. Получени бяха повече от 60 есета, като специална комисия от организаторите и компаниите, участвали във Форума, оцени и избра най-добрите.

http://education.mysuccess.bg/


За медийни запитвания:

Стоян А. Стоянов
Partner&PR Manager

PRoWay Communications Agency
Моб. тел.: + 359 (879) 646 648
+ 359 (888) 889 811
E-mail: stoyanov@proway.bg

Източник:

Комуникационна агенция PRoWay




Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1543