Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Телекомуникации

Вземи в gLOG
29 Февруари 12, 12:45 / Автор: LG
LG показа първата в света технология за превключване от телефонен към видео разговор в рамките на едно обаждане
По време на Световния мобилен конгрес 2012 в Барселона LG осъществи преминаване от телефонен към видео разговор в HD по LTE мрежа в рамките на едно обаждане. Функцията е базирана на собствена технология на компанията и позволява на потребителите лесно да променят начина на общуване докато тече телефонното обаждане (от само звук към видео и звук).
Барселона, 29.02.2012 г. – По време на Световния мобилен конгрес 2012 в Барселона LG осъществи преминаване от телефонен към видео разговор в HD по LTE мрежа в рамките на едно обаждане. Функцията е базирана на собствена технология на компанията и позволява на потребителите лесно да променят начина на общуване докато тече телефонното обаждане (от само звук към видео и звук).

Така те могат да избират между звук или видео във висока резолюция, без да правят второ позвъняване. По време на конгреса LG също така показа услуга за споделяне и записване на видео съдържание в реално време по LTE мрежа.

Технологията за преминаване от телефонен към видео разговор отговаря на стандарта за услуги за видео разговори, част от подсистемата за пренос на мултимедия по IP протокол (IMS). Този стандарт е приет от международната браншова организация GSMA и има за цел да управлява доставянето на услуги за пренос на видео и аудио съдържание по LTE мрежите. LG ще пусне на пазара LTE съвместими смартфони, които предлагат услуга за видео разговор по-късно тази година.

“LG ще продължи да развива LTE технологията, като разработва иновативни решения, които носят практическа стойност на потребителите”, каза д-р Йонг-Сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. „LTE секторът тепърва ще се развива и нашата технология за преминаване от телефонен към видео разговор има много добри шансове да намери широко приложение в индустрията”.

По време на миналогодишното издание на конгреса LG направи успешна демонстрация на своята Voice over LTE (VoLTE) технология и видео разговори. Преди пускането на LTE технологията, видео разговорите чрез смартфон във висока резолюция не бяха възможни. Причината за това беше, че наличните 3G мрежи за пренос на данни нямаха нужния капацитет, за да осигурят достатъчно бърза скорост за безпроблемния трансфер на толкова голям обем данни.

Повече актуална информация за решенията на LG Electronics, представени по време на конгреса можете да намерите на LGnewsroom.com/MWC2012.

# # #

За LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. С продажби на стойност 54,3 трилиона корейски вона (49 милиарда щатски долара) през 2011 година, LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance и Air Conditioning and Energy Solutions. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. Повече информация можете да намерите на www.LGnewsroom.com.

За LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в сферата на мобилните комуникации и информационните технологии. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят. LG се стреми да развива технологии позволяващи конвергенция с други продукти и мобилни компютърни устройства, като същевременно продължава да има водеща роля в областта на мобилните комуникации, отличаващи се със стилен дизайн и смарт технология. Повече информация можете да намерите на www.lg.com.

Източник: LG

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.535