Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
01 Март 12, 15:51 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Международна конференция ще обсъди в София проблемите и перспективите пред европейската логистика
 За първи път ще бъде представен анализ на Световната банка за Индекса на логистичните услуги Logistics Performance Index 2011 (LPI)
Проучване сред членовете на Българската асоциация за спедиция, транспорт и логистика показва, че браншът излиза от кризата и има позитивни очаквания за 2012 година

1.03.2012 г., София. Конференция "България в сърцето на европейската логистика" се организира от Българската асоциация за спедиция, транспорт и логистика (НСБС) на 7 март 2012 г. от 14:00 до 18.30 часа в хотел "Шератон", зала "Средец". В събитието ще участват водещи международни експерти в областта на логистиката, представители на българските държавни институции и на логистичния бранш.

На конференцията ще бъде представен за първи път анализът на Световната банка за Индекса на логистичните услуги Logistics Performance Index 2011 (LPI), който дава представа за състоянието на сектора в България и развитието му по отношение на останалите държави.

Част от темите, дискутирани по време на форума, ще бъдат:


 Държавна политика за улесняване на европейската логистика чрез подобряване на регламентите, осигуряване на условия за развитие на инфраструктурата и регионалното сътрудничество и чрез повишаване конкурентноспособността на малките и средни предприятия?

 Какви нови перспективи за европейската логистика ще даде откриването на Дунав мост-2?
 Какви са перспективите за развитие на железопътния сектор в Европа и интермодалните терминали?

На пресконференция от 11:00 ч. в хотел "Шератон", зала "Средец", преди началото на форума, ще бъдат представени резултатите от проучване сред членовете на НСБС за резултатите от изминалата 2011 г. и очакванията им за настоящата година. Първоначалните данни от анкетата сочат, че през 2011 година значителна част от транспортните и логистични фирми са достигнали нивата от предкризисната 2008 г. и са направили или планират инвестиции в средносрочен период, както и наемане на нови служители през 2012 г.

В конференцията ще вземат участие генералните директори на двете най-престижни международни асоциации, в които членува НСБС - Марко Соржети от ФИАТА (Международната федерация на спедиторските сдружения) и Николете ван дер Ягт от КЛЕКАТ (Европейската асоциация за спедиторски, транспортни, логистични и митнически услуги).

Зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Кичев и зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Жулиета Хубенова ще представят приоритетите на държавната политика за развитието на сектора. Във втората сесия на форума ще бъдат дискутирани проблемите на железопътния сектор и перспективите за развитие на интермодалните терминали, с участието на Герхард Троше, експерт от ГД "Транспорт" на Европейската комисия, генералните директори на НКЖИ инж. Милчо Ламбрев, на БДЖ Йордан Недев и др.

За НСБС:

НСБС (Национално сдружение на българските спедитори) е българската асоциация за спедиция, транспорт и логистика - национално представителна браншова организация, която представлява интересите на транспортно-спедиторския и логистичен бранш. Сдружението обединява почти всички доказани фирми, които покриват целия спектър на спедицията и логистиката, извършват над 2/3 от международните спедиторски услуги, реализират над половината от приходите и 83% от брутната печалба в спедиторския бранш. Основните цели на сдружението са да представлява българския спедиторски бранш и да защитава интересите му в страната и чужбина и да работи за усъвършенстване на правната база на спедицията в България и издигане реномето на спедиторската професия. През 2012 година НСБС отбелязва 20 години от своето създаване.

За допълнителна информация:

Боряна Джонева
Комуникационна агенция PRoWay
Moб. тел.: + 359 (879) 931 335
E-mail: b.djoneva@proway.bg


Източник:

Комуникационна агенция PRoWay



Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1208