Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

07 Март 12, 08:38 / Автор: Софика Груп
Софика Груп с 35% ръст на приходите за 2011 г.
Ръстът на приходите на Софика е два пъти над средния за аутсорсинг сектора в региона на Централна и Източна Европа.
София, 6 март 2012 г. – Софика Груп, най-голямата българска аутсорсинг компания отчита ръст от 35% на приходите от продажби за 2011г. в сравнение с предишната година. Ръстът на приходите на компанията е два пъти по-голям от средния за фирмите от аутсорсинг сектора в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), регион считан за най-динамично развиващия се в индустрията. Според световната анализаторска компания Gartner, средният ръст на приходите в сектора, в региона на ЦИЕ е 15 - 20%.

Постигнатите приходи са в резултат на разширяване на обхвата на работа с ключови клиенти на Софика Груп и разширяването на портфолиото от услуги, което компанията направи през 2011 г.

„Ако успеем да развием потенциала на градовете извън София, където има добре изградени университетски екосистеми и инфраструктура и съумеем да ангажираме съответните университети в процеса, за да се гарантира подготовката на специалисти в областта, можем да увеличим 3 пъти броя на заетите в аутсорсинг сектора в България.”, каза Стефан Бумов, изпълнителен директор на Софика Груп.

Междувременно стана ясно, че Софика е номинирана в 5 различни категории за една от най-престижните световни награди за контакни центрове – Contact Centre Award, която се връчва годишно от Международната асоциация за обмен на най-добри практики в контактни центрове (Global Association for Contact Centre best practices and networking). Това е сериозно признание за качеството на предоставяните услуги от Контакния център на Софика Груп, тъй като тази година селекцията е много прецизна и кандидатите за отличията в 28 категории са над 900 компании от 50 страни на света. Членовете на асоциацията наброяват 129 000.

Очаква се имената на компаниите-финалисти да станат известни в края на месец юни.

За Софика Груп
Софика Груп е най-голямата българска компания в сферата на аутсорсинг на бизнес процеси - BPO (Business Process Outsourcing). В Софика Груп работят над 650 специалисти, които обслужват клиенти на повече от 15 езика. От две години Софика Груп има представителство в Македония. 

Повече информация можете да намертите на: www.sofica-group.com

Източник: Софика Груп

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

8.7047