Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

07 Март 12, 20:24 / Автор: Атос
Атос работи по паневропейска платформа за облачни услуги
Платформата ще се използва от три от най-големите европейски центрове за изследвания, сред които и Европейската организация за ядрени изследвания (CERN) и Европейската космическа агенция ( ESA).
Женева, 7 март 2012 г. - Атос, в консорциум с водещи европейски технологични компании, ще създаде европейска платформа за облачни услуги, която ще се използва от три от най-големите европейски центрове за изследвания - Европейската организация за ядрени изследвания (CERN), Европейската космическа агенция ( ESA) и Европейската лаборатория по молекулярна биология (EMBL).

Платформата, наречена Helix Nebula, ще стартира с двугодишна пилотна фаза, през която ще се осъществят три проекта на CERN, ESA и EMBL. След приключване на първоначалния етап платформата ще бъде достъпна за държавни институции и бизнес организации.

„Създаването на новата паневропейска платформа е пример за потенциала на публично-частните партньорства и модел за успешната съвместна работа между бизнес, академични среди и публичен сектор. За Атос, като европейски лидер при доставката на облачни услуги, е изключителна чест да бъдем част от този проект, защото той напълно отговаря на ИТ приоритетите на Европейската Комисия и ще спомогне за развитието на науката и технологиите в Европа,” коментира г-жа Веска Давидова, управител на Атос България.

Сред трите проекта при старта на Helix Nebula са проучванията на Европейската организация за ядрени изследвания (CERN). С новата облачна платформа CERN ще имат достъп до по-голям изчислителен капацитет, благодарение на който учените ще могат да обработват огромното количество данни, акумулирани при експериментите в Големия Адронен Колайдер.

Другият пилотен проект е на Европейската лаборатория по молекулярна биология и цели да улесни анализа на големи геноми при бозайниците. Третият проект е на Европейската космическа агенция и включва създаването на платформа за наблюдение и изследване на земетресения и вулкани.

Сред партньорите в новото начинание освен Атос са SAP, Capgemini, CloudSigma, Interoute, Logica, Orange Business Services, SixSq, Telefonica, Terradue, Thales, The Server Labs и T‐Systems, както и Cloud Security Alliance, проектът OpenNebula и European Grid Infrastructure (EGI.eu).

###

За Атос
Атос е международна компания за ИТ услуги с годишни приходи от 8.7 милиарда евро и 74 000 служители в 42 държави. Компанията е резултат от сливането на 1 юли 2011 г. на Atos Origin и Siemens IT Solutions and Services.

На своите клиенти по целия свят Атос доставя високотехнологични транзакционни услуги, консултиране, системна интеграция и управлявани услуги. Фокусът на компанията е върху бизнес технологиите, които са двигател на прогреса и помагат на организациите да създадат компании на бъдещето. Атос е световният ИТ партньор на Олимпийските игри и е включен в Paris Eurolist Market. Atos оперира под следните търговски марки: Atos, Atos Consulting, Atos Worldline и Atos WorldGrid.

За допълнителна информация: www.bg.atos.net

Източник: Атос

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.4441