Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

09 Март 12, 08:32 / Автор: Телерик
Ученици се учат да програмират от трети клас
04.03.2012, София. Стартира безплатна школа по компютърно програмиране за ученици от трети до шести клас в София (telerik-kids.com). Школата е осемнадесетият по ред учебен център на Детската академия по програмиране, който отворя врати от началото на учебната 2011 – 2012 година.
04.03.2012, София. Стартира безплатна школа по компютърно програмиране за ученици от трети до шести клас в София (telerik-kids.com). Школата е осемнадесетият по ред учебен център на Детската академия по програмиране, който отворя врати от началото на учебната 2011 – 2012 година.

Мисията на Детската академия по програмиране е да събуди интереса на децата към програмирането, като ги подготвяй за национални и международни олимпиади по информатика, за да станат те успешни състезатели и да представят България на най-престижните международни турнири.

Повече от 250 деца от София взеха участие в провелото се на 04.03.2012 г. първо занятие от школата. Учениците на възраст между 9 и 13 г.с огромен интерес и ентусиазъм попиваха думите на своя преподавател – Явор Никифоров, учител по информатика в Софийската математическа гимназия и ръководител на едни от най-успешните участници по състезателно програмиране у нас сред малчуганите. „Въпреки че по-голямата част от децата досега не са учили информатика в училище, учениците ще са готови да участват в национални състезания до месец май“, сподели своите очаквания, преподавателят - Явор Никифоров.

Снимка от първото занятие в Детската школа по програмиране в София. 
Над 250 деца се включиха в безплатните занятия.

„Това е най-големият кръжок за обучение и подготовка на състезатели по информатика в страната. Стартираме с над 250 ученика, но имаме желание да продължим да разширяваме инициативата, както в София, така и в по-големите градове в страната“, споделя д-р Светлин Наков, софтуерен специалист, лектор и ръководител на инициативата. „Поставили сме си много амбициозни цели – да увеличим двойно броя на състезателите по информатика, и най-вече да изградим състезатели от световно ниво, които ежегодно да печелят медали от международни олимпиади и турнири„.

Междувременно откритите в началото на учебната година школи от Детската академия по програмиране вече се радват на резултатите от своите усилия. Ученици от школите на Академията по програмиране заеха призови места в зимните математически състезания, които се проведоха на 3 и 4 март в гр. Търново. Организаторите на състезанието споделят, че състезателите в групите за четвърти и пети клас са се увеличили двойно след началото на инициативата. Ръководителят на Детската академия по програмиране, д-р Светлин Наков, награди със специални подаръци първенците на състезанието и изрази своето удовлетворение от големия брой участници в турнира.

От октомври 2011 г. школи по компютърно програмиране бяха открити в по-големите български градове като: Пловдив, Варна, Шумен, Габрово, Русе и много др. Преподавателите подготвят учениците, съчетавайки теоретични лекции, съобразени с възрастта на децата и интерактивни практически занятия. Успехът на учениците се следи посредством ежемесечни онлайн състезания, по време на които децата мерят сили със състезатели от цялата страна и трупат опит за официалните турнири и олимпиади. Инициативата продължава да се разраства, като през февруари 2012 бяха открити школи в Благоевград, Видин и Смолян.

За Детската академия по програмиране

Детската академия е част от инициативата на софтуерната компания Телерик, която цели да развие способностите на българските ученици и студенти, като задълбочи и разшири техните знания по информатика и информационни технологии.

Повече информация за Детската академия по програмиране: http://telerik-kids.com

За Академията на Телерик

Академията на Телерик предлага безплатно практическо обучение по програмиране и софтуерни технологии за млади хора, мотивирани да станат кадърни софтуерни инженери.
През 2011 година над 1000 човека, предимно студенти и ученици, преминаха обученията по разработка на софтуер, уеб и десктоп приложения в Академията. За да отговорим на високия интерес от страна на участниците, Telerik Academy изгради нова, модерно оборудвана учебна зала с капацитет 250 места, в която да се провеждат всички безплатни курсове по програмиране. По този начин Академията вече разполага с две учебни зали, предвидени изцяло за обучение на начинаещи софтуерни инженери.
Повече информация за Академията на Телерик: http://academy.telerik.com

Телерик

Телерик е водеща технологична компания, предлагаща цялостни решения за разработване и автоматизирано тестване на софтуерни приложения, компоненти за изграждане на качествени .NET приложения, управление на проекти според съвременните agile методологии, бизнес репортинг и управление на уеб съдържание, разработени върху най-новите платформи и технологии на Microsoft.
Допълнителна информация за Телерик: http://www.telerik.com.

За Контакти:

Ина Добрилова
Ina.Dobrilova@telerik.com

Източник:
http://telerik-kids.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4427