Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
13 Март 12, 22:04 / Автор: Платформа АГОРА
Кой ще отнесе наградата “АГОРА 2011”?
На 15 март от 17:00 ч., в Хотел Дедеман Принцес ще се състои церемонията по избиране на най-успешна гражданска инициатива, реализирана от читалище в рамките на 2011 г. Конкурсът се организира от Платформа АГОРА и за трета поредна година ще отличи онези читалища, които са работили най-активно заедно със своите общности. По време на конкурса ще бъде открита и авторска изложба на Михаил Георгиев. Тя представя фотографии от три фестивала и три театрални проекта през очите на един артист.
На 15 март от 17:00 ч., в Хотел Дедеман Принцес София започва церемонията по избиране на най-успешна гражданска инициатива, реализирана от читалище в рамките на 2011 г. Конкурсът се организира от Платформа АГОРА и за трета поредна година ще отличи онези читалища, които са изпълнили в най-голяма степен гражданската си роля и са работили заедно със своите общности.

Номинирани за “читалищните Оскари” са 10 читалища, осъществили своята инициатива свързана с: нови пространства за култура; фестивали за песни, танци, храни и занаяти; социални и информационни услуги. Вече са известни и носителите на трите допълнителни специални награди за “Солидарност и хуманност”, “Най-продуктивно партньорство” и “Изкуство и култура за развитие”. Наградните плакети за тях ще отпътуват за Копривщица, Карлово и Кнежа. Останалите 10 инициативи, които ще се състезават също са обявени тук:
http://konkurs-agora.com

Победителят в конкурса ще бъде излъчен по време на церемонията на 15 март, когато всеки от номинираните участници ще представи на живо своята инициатива. Носителят на Награда АГОРА 2011 ще бъде определен с вота на присъстващите по време на самата церемония.

За първи път в рамките на Конкурс „АГОРА“ Министерството на културата ще отличи читалище – участник в конкурса със специална грамота за принос за развитието на читалищата.

Номинираните и отличените в Конкурса ще получат специални грамоти, парични и материални награди осигурени от партньорите и спонсорите на Конкурса: Министерството на културата на Р България, фондация „Чарлс Стюарт Мот", VIVACOM, Хабитат България, Университетско издателство „Св.Климент Охридски" и Обединена Българска Банка.

По време на конкурса ще бъде открита и авторска изложба на фотографа Михаил Георгиев. Тя представя фотографии от три фестивала и три театрални проекта през очите на един артист, привлечен от емоциите на хората и ритъма на събитията. Повече за него: http://onefactphotography.blogspot.com/

Медийни партньори на събитието: dir.bg, dnes.bg и ngobg.info (информационен портал за НПО в България).

За повече информация:

Платформа АГОРА; Кремена Христова
тел/факс: 02/ 462 71 11
ел. поща: k.hristova@agora-bg.org
www.agora-bg.org

Източник: http://konkurs-agora.com/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.8959