Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
13 Март 12, 18:12 / Автор: LG
LG представи ново цялостно решение за подово отопление, охлаждане и осигуряване на топла вода
На изложението Mostra Convegno Expocomfort (MCE) 2012 в Милано LG Electronics представи своето ново цялостно решение за отопление, вентилация и климатизация Hydro Kit.
София, 13.03.2012 г. – На изложението Mostra Convegno Expocomfort (MCE) 2012 в Милано LG Electronics представи своето ново цялостно решение за отопление, вентилация и климатизация Hydro Kit. Продуктът е проектиран с оглед на нарастващото търсене на решения за вентилация, подово отопление, вода за санитарни нужди и отопление.

Hydro Kit бе отличен с награда за ефективност и иновативност на изложението MCE 2012. Решението осигурява по-ефективно управление на водата, използвана за санитарни нужди и за подово отопление, в сравнение с конвенционалните бойлери, като същевременно консумира по-малко електроенергия. Допълнително предимство, с което се отличава моделът е по-ниското ниво на въглеродни емисии, което отделя в природата.

Благодарение на подобрената технология на термопомпата на решението и иновативния компресор, Hydro Kit може да намали разхода на енергия с до 77% в сравнение с конвенционален бойлер. Това означава, че може да се постигне около 3,6 пъти по-голяма енергийна ефективност. Освен това термопомпата на Hydro Kit работи много по-ефективно и пести по-голямо количество енергия от обикновените отоплителни системи, които използват изкопаеми горива или електричество. В резултат на това потребителите могат да намалят разходите си и отделяните въглеродни емисии. Системата на LG също така осигурява значително по-висок коефициент на ефективност (COP) – до 4.2 – в сравнение с обикновен бойлер.

Системата за отопление, вентилация и климатизация Hydro Kit е проектирана и работи с грижа към природата. Hydro Kit разполага със специална повърхност, чрез която събира енергия от околния въздух и я използва за затоплянето на вода за санитарни нужди и отопление. Като резултат от този екологичен начин на работа системата Hydro Kit постига с до 51% по-ниски нива на въглеродни емисии в сравнение с конвенционалните бойлери. Освен това Hydro Kit може да бъде свързана с различни термопомпи, които използват въздух, вода и изкопаеми ресурси.

Системата Hydro Kit се отличава като екологично решение за отопление и топла вода, без това да се отразява негативно на нейната производителност. Моделът е снабден с инвертор на LG и двустепенна компресорна технология. По този начин системата поддържа 100% от капацитета си за отопление и осигурява гореща вода с температура 80˚C, дори когато външната температура падне до -15˚C. Освен това, набавяйки топлина от въздуха за отоплението на сграда или осигуряването на топла вода, Hydro Kit позволява да бъде спестена още до 15% енергия.

Решението Hydro Kit е налично в България от началото на 2012 година.

# # #
За LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. С продажби на стойност 54,3 трилиона корейски вона (49 милиарда щатски долара) през 2011 година, LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance и Air Conditioning and Energy Solutions. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. Повече информация можете да намерите на
www.LGnewsroom.com.

За LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company
LG Electronics Air Conditioning Company е международна компания, предлагаща продукти за отопление, вентилация и климатизация (HVAC), както и енергийни решения. Компанията произвежда жилищни климатици (RAC), промишлени климатици (САС) и осветителни тела и инсталации. С водеща позиция на глобалния HVAC пазар, LG AE предлага все по-широка гама специализирани бизнес решения и се фокусира върху разработването на енергоспестяващи продукти, създадени с грижа към околната среда. Наред с иновативните технологии, маркетинговите стратегии и големите инвестиции в научноизследователска и развойна дейност, от 2000 година насам LG AЕ подобрява собствения си рекорд по продажби всяка година.

За Контакти:

Ина Пенкова
AMI Communications за LG
02/ 989 51 15
0886 63 45 80
ina.penkova@amic.bg

Източник: LG

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1195