Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Здравеопазване

13 Март 12, 21:18 / Автор: Symmetric Communication
МС Общество България показва за пръв път лицата на множествената склероза в България
Инициативата цели да разсее митовете около нелечимата болест
13 март 2012 г.

Стартира кампанията “Лицата на множествената склероза“, организирана от фондация МС Общество България с подкрепата на Байер. Тя цели да запознае обществото с нелечимото заболяване, да разсее митовете за болестта, както и да даде платформа за ефективен диалог между хората с множествена склероза и широката общественост. Чрез поредица от информационни и дискусионни събития ще бъдат показани различните лица, които има болестта, нейните симптоми, диагностика и лечение, както и въздействието, което има върху личния и професионалния живот на засегнатите.

Основният елемент в кампанията ще бъде изложба, която ще включва черно-бели снимки на българи с множествена склероза. Снимките ще бъдат отпечатани на специални пана и ще дават информация за името и възрастта на човека, кога за пръв път е получил симптомите на МС, дали продължава да живее активно и упражнява ли трудова дейност след диагнозата.

В доброволната фотосесия могат да се включат всички засегнати, които могат и искат да разкажат на обществото как виждат нещата през призмата на множествената склероза. На имейл fondacia@msobg.org от екипа на МС Общество България ще бъдат насреща, за да помогнат на всеки, който иска с лицето и историята си да отправи послание към обществото, че болестта не е невидима, нито хората, които я имат. От началото на месец май 2012 г. фотографиите ще бъдат поставени в търговските центрове на големите градове в страната, а в периода 25-ти май – 10-ти юни 2012 година ще бъдат изложени на постаментите в градината „Кристал” в София.

За да бъдат реални и видими лицата на множествената склероза, кампанията ще включва и кратки разкази с личните истории на участниците, как всеки един от тях се бори със заболяването и какво му дава сили да продължи, за да бъде активен и пълноценен гражданин. Разказите, както и фотографиите, ще бъдат публикувани на сайта на МС Общество България: http://msobg.org/.

На 30 май 2012 г., датата на която отбелязваме Световния ден на множествената склероза, в София ще бъдат организирани пресконференция и дискусия, посветена на заболяването множествена склероза. Те ще съберат пациенти, лекари и институции, имащи отношение към проблема, които заедно ще обсъдят здравните, социалните и законовите аспекти на грижата и лечението на МС.

Множествената склероза:
Множествена склероза /МС/ е хронично, често инвалидизиращо заболяване, което засяга около 2 млн. души по целия свят. Диагностицираните са предимно между 20 и 40 годишни. Болестта МС може устойчиво и неблагоприятно да засегне качеството на живота на даден индивид и е свързана с високи разходи за пациентите с МС, техните семейства и обществото като цяло.

Причината за появата на МС не е установена, но се смята, че това е автоимунно смущение - собствената имунна система атакува здрави клетки и тъкани. Заболяването не е заразно, все още няма лечение за него. Въпреки това има терапии, които облекчават симптомите.
По неофициални данни реалният брой на заболелите българи към момента е около 5000, само 1200 от тях получават необходимото лечение.

За Контакти: Symmetric Communication

Източник: Symmetric Communication

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1649