Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
16 Март 12, 15:01 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
ОББ връчи награда „АГОРА“ за солидарност и хуманност за инициативата “Деца помагат на дете за дом без насилие”, НЧ “Хаджи Ненчо Д. Палавеев – 1869”, гр. Копривщица
Приз в категория „Солидарност и хуманност“ връчи Обединена българска банка на народно читалище "Хаджи Ненчо Д.Палавеев - 1869" от град Копривщица в рамките на награждаване на победителите в третото издание на конкурс АГОРА, което се състоя на 15 март в София. Наградата бе връчена за благотворителната им кампания „Деца помагат на дете за дом без насилие“, насочена против домашното насилие.
Номинации за читалищните Оскари” получиха читалища, осъществили своята инициатива свързана с нови пространства за култура; фестивали за песни, танци, храни и занаяти; социални и информационни услуги, определени от жури от професионалисти в сферите на гражданското общество, медиите и културата.
Носителят на Награда АГОРА 2011 бе определен с вота на присъстващите по време на самата церемония, след като участниците представиха на живо всяка инициатива.
Читалище “Светлина – Царевец 1927” спечели категорично надпреварата за голямата награда с инициативата на местната общност, обединила хората, местната власт и бизнеса за възстановяване на изоставеното лятно кино и сцена, както и за създаване на етнографска сбирка. За откриването им през 2011 г. е организиран национален фестивал “Фолклорен извор 2011”, в който участват над 3000 души. Читалище „Светлина – Царевец 1927“ бе удостоено и с приза на Министерство на културата, което за първи път отличи участник в конкурса със специална грамота за принос за развитието на читалищата в България.
Наред със специалната награда за „Солидарност и хуманност“, представена на победителите от ОББ, на церемонията бяха връчени още две:
·Най-продуктивно партньорство” – за проекта „Многофункционална камерна зала”, НЧ „Васил Левски – 1861г.”, гр. Карлово
·Изкуство и култура за развитие” - за Северен фестивал на любителските читалищни театри „Звезден прах” - НЧ ”Борба 1896”, гр. Кнежа.
 
За конкурса:
 
Конкурсът се организира от Платформа АГОРА за трета поредна година. Той отличава онези читалища, които са изпълнили в най-голяма степен гражданската си роля и са работили заедно със своите общности. Партньори и спонсори на Конкурса през тази година са Министерството на културата, Фондация „Чарлз Стюард Мот", Обединена Българска Банка, VIVACOM, Хабитат България и Университетско издателство „Св. Климент Охридски".
Подробности за конкурса можете да откриете на адрес http://konkurs-agora.com.
 
 
За повече информация:
Обединена българска банка
Анка Костова
Kostova_a@ubb.bg
тел.. +359 2 8112375
 
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.2534