Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Спорт

Вземи в gLOG
18 Март 12, 16:03 / Автор: Visa
Юсейн Болт e герой в кампанията „Бързо е с Visa” на Visa Европа за 2012
В рамките на кампанията Болт за първи път ще влезе в ролята си на посланик на Visa Европа и ще подкрепи програмата за иновативни начини за разплащане на компанията.
София, 16 март 2012 г. – С наближаването на Олимпийските и Параолимпийските игри Лондон 2012, тази седмица Visa Европа представи своята нова рекламна кампания, която е с участието на Юсейн Болт. В рамките на кампанията Болт за първи път ще влезе в ролята си на посланик на Visa Европа и ще подкрепи програмата за иновативни начини за разплащане на компанията.

Visa ще има уникалната възможност да покаже своите последни иновации по време на Олимпийските игри Лондон 2012. Това лято потребителите за първи път ще могат вместо да носят пари в брой, да извършват безконтактни плащания посредством безконтактна карта или мобилен телефон, снабден с NFC (Near Field Communication) технология.

Телевизионната реклама ще бъде представена в България на 17 март и ще се излъчва в рамките на Европа. Първото излъчване на рекламата в България ще бъде във вариант с продължителност от 90 секунди.

Озвучен с песента Hundred Mile High City на групата Ocean Colour Scene, рекламният клип започва с пристигането на Болт на летището в Лондон. Докато чака на лентата за багаж, той не е сигурен къде са куфарите му, но е ясно, че бърза да стигне някъде. Незнайно защо, един съвсем обикновен мъж решава да го предизвика да се надбягват. В следващия миг надпреварата между Болт и непознатия започва. Двамата прекосяват цял Лондон и чрез своите покупки, извършени благодарение на услугите на Visa за мобилни, безконтактни и картови плащания, Болт успява да се преобрази от изискано облечен пътник в готов за състезание атлет, а другият мъж придобива елегантен вид, като си купува сако и вратовръзка.

Надпреварата завършва с пристигането на двамата състезатели на Олимпийския стадион в Лондон. Виждаме как Болт заема позиция на стартовата решетка за коронната си дисциплина. Той поглежда нагоре и на лицето му се появява шеговита усмивка – оказва се, че неговият съперник в надпреварата по улиците на Лондон е именно главният стартер (човекът, който дава начало на истинското състезание) на бягането, в което участва Болт.

Болт вече е на старта и с началния изстрел, който дава начало на състезанието, камерата се отдалечава, за да открие панорамна гледка на Олимпийския стадион в Лондон. Рекламата завършва с думите „Бързо е с Visa”. Това послание е свързано именно с фокуса върху скоростта и удобните начини за плащане, които иновативните решения и продукти на Visa осигуряват.

Visa дава шанс на всеки потребител, навършил 18 години, да присъства на откриващата церемония на Олимпийските игри в Лондон, като се регистрира в „Златната зона на Visa” (www.visabg.com/zlatnazona).

Освен това, под наслова „Стани победител по-бързо от Болт”, Visa ще проведе промоция, която ще даде възможност на картодържателите да спечелят награди, като просто пазаруват със своята дебитна, предплатена или кредитна карта Visa. През април и май всяко плащане с карта Visa, издадена от българска банка на територията на България ще дава шанс за награда. Всеки ден хората, които плащат за своите покупки с карта Visa, имат възможност да спечелят 12 награди по 112 лева, а всяка седмица - смартфон Samsung Galaxy S II.

Иновативните начини за плащане ще заемат централно място по време на Олимпийските и Параолимпийските игри. Именно там Visa ще демонстрира своите най-нови технологии за мобилни разплащания, както и своите постижения в изграждането на инфраструктурата, необходима за извършване на безконтактни плащания в Лондон.

Мариано Дима, изпълнителен вицепрезидент „Продуктови и маркетингови решения” във Visa Европа каза: „Болт олицетворява скорост, лекота и ефективност – предпоставките за постигането на успех дори на най-голямата сцена на света. По сходен начин за Visa Европа Олимпийските игри са платформа, в рамките на която ще покажем своите най-нови технологии за разплащане. Както по време на игрите, така и след това потребителите ще могат да се възползват от сигурни, надеждни и бързи начини за разплащане, каквито са безконтактните и мобилни плащания. Болт отговаря перфектно на нашата идея”.

Юсейн Болт, посланик на иновациите на Visa Европа коментира: „Олимпийските игри Лондон 2012 ще са най-голямата спортна сцена в света. Аз ще бъда там с една-единствена цел – да защитя олимпийските си титли. Всички познават и вярват в марката Visa, а сега, когато компанията прави плащанията още по-лесни и бързи, за мен е напълно естествено да работя с Visa”.

Допълнителна информация за медиите:
Вижте видео, в което Юсейн Болт играе футбол с мениджъра си Рики Симс
http://www.youtube.com/watch?v=8PPcG7kjyNU

За Visa и Лондон 2012
Visa е глобален спонсор на олимпийските игри от 1986 година и на параолимпийските игри от 2002 година и е ангажирана с подкрепата им до 2020 година. Като най-голямото спортно събитие, олимпийските и параолимпийските игри предоставят на Visa уникалната възможност да комуникира своята марка към широка и разнообразна аудитория и да позиционира продуктите и услугите си като предпочитани както на световно, така и на местно ниво.

По време на Олимпийските игри Лондон 2012, Visa ще демонстрира удобни, бързи и сигурни алтернативи на плащането в брой, в това число предплатени карти, безконтактни плащания, мобилни технологии и други иновации. Бъдещето, което компанията очертава включва:

• Безконтактни карти Visa: Към момента има над 20 милиона безконтактни карти само във Великобритания и общо над 30 милиона в цяла Европа, където те могат да се използват в повече от 205 000 търговски обекта. Лондон е ключово място за безконтактни разплащания, осигурени от Visa и посетителите на Игрите ще могат да се насладят на лесни и бързи плащания с безконтактна карта.
• Мобилни разплащания: Visa си сътрудничи с партньори от цялата платежна екосистема, за да направи достъпни за потребителите телефони, с които могат да се извършват плащания. Специални модели, снабдени с NCF (Near-Field Communication) технология и специални приложения, ще играят ролята на карта Visa, а лондончани и посетителите на Олимпийските игри ще могат да пазаруват из града и Олимпийския парк, като просто доближат и задържат телефона си до устройствата за безконтактни плащания на касите в търговските обекти.
• От 2002 година Visa разшири своето участие в олимпийските и параолимпийските игри, като започна да подкрепя отделни атлети. За Лондон 2012 Visa Европа подкрепя 20 атлета от девет европейски държави чрез програмата Team Visa.

За Visa Eвропа
В Европа има над 455 милиона дебитни, кредитни и карти за бизнеса Visa. За период от 12 месеца до края на септември 2011 г. тези карти са използвани за извършването на покупки и за тегленето на пари в брой на стойност над 1,7 трилиона евро. 14% от общия потребителски разход направен на мястото на покупката в Европа е извършен с карти Visa, а повече от 80% от него е направен с дебитни карти Visa.
Основана през юли 2004 г., Visa Европа е членска организация, собственост на и функционираща чрез своите 3 700 европейски банки членове. През октомври 2007 г. Visa Европа стана независима от новото, опериращо в глобален мащаб дружество Visa Inc., придобивайки изключителен, неотменим и постоянен лиценз за Европа. Като силно ангажирана Европейска платежна система тя е в състояние да отговаря бързо на специфичните пазарни нужди на Европейските банки и техните клиенти - картодържатели и търговци на дребно, и да постигне целта на Европейската Комисия да създаде един истински вътрешен пазар за плащания.
Visa се радва на ненадминат брой места за разплащане по цял свят. В допълнение към това Visa/PLUS е една от най-големите глобални мрежи за банкомати, които предлагат достъп до пари в брой в местна валута в над 200 страни.

За повече информация:
www.visabg.com / www.visaeurope.com

Източник: Visa

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5663