СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

19 Март 12, 13:50 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Топ мениджъри от региона пристигат в София за Балкански бизнес форум
На събитието, организирано от списание ENTERPRISE и CEED Bulgaria, ще бъдат обменени добри практики и идеи за развиване на успешен бизнес
19.03.2012 г., София. Представители на водещи компании от България, Македония, Сърбия и Румъния ще се съберат в София на първия по рода си у нас Балкански бизнес форум, организиран от списание ENTERPRISE и CEED Bulgaria (Център за предприемачество и управленско развитие – България). По време на двудневната среща, която ще се проведе на 26 и 27 април в хотел „Холидей Ин”, ще бъдат обсъдени актуални концепции от пазара, световни тенденции в индустрията чрез споделянето на добри бизнес практики от топ мениджъри в различни сектори на икономиката, както и пазарни анализи и концепции за развитието на бизнеса.

Събитието е третото от поредицата дискусионни форуми MySuccess.bg, чийто основен фокус е споделянето на добри бизнес практики в бизнеса, като целта му е този път в международен мащаб да помогне на мениджърите на малките и средни предприятия в България, Македония, Румъния и Сърбия да почерпят опит от ръководителите на водещи компании производители и износители от региона.

Малкият и среден бизнес страда от липса на сериозен практически опит и информация за най-важните тенденции или промени на българския и съседните пазари. На практика няма целенасочени инициативи в тази насока, които да подпомагат реалния бизнес. Собствениците на български компании нямат достатъчно познания за пазарите, търговските отношения, създаването на марките, технологиите, излизането на външни пазари, както и лидерски и презентационни умения. Това води до фалити и неконкурентноспособност на много от нашите предприятия. В момента икономиката се движи основно от износителите и е важно всяка компания да е наясно какви са възможностите на съседните държави за осъществяване на бизнес и развитие на продажбите. Собствениците и управителите на тези компании трябва да се мотивират от хора от реалната икономика, които вече са постигнали резултати от работата си.

Основните теми по време на форума ще бъдат:

• обсъждане на проблемите в бизнес процесите на МСП
• реализиране на нови подходи в областта на мениджмънта
• нестандартни техники за маркетинг и продажби
• лидерство и мениджмънт, мотивация на служителите
• начини за ефективна организация на работата и продажби на нови пазари, нови технологии и онлайн присъствие

Участниците в MySuccess.bg – Балкански форум за добри практики, ще имат възможността да се запознаят с работещи практики и идеи от опитни собственици на водещи предприятия, да поставят началото на международни бизнес контакти и да се включат в мрежи от хора и предприемачи, споделящи сродни идеи и преследващи общи цели за бизнес успех. Присъстващите на форума ще могат да чуят как мениджърите на успели компании са израснали през годините и с какви трудности са се сблъскали по време на своето развитие, какви грешки и какви успешни проекти са реализирали, кои са трудните решения, които са взели, как са успели да запазят и развият бизнеса си по време на кризата, кои са начините за мотивация на ключовите им служители, как са успели да излязат извън пределите на местния пазар и т.н.

Във форума ще участват международни консултанти, които ще помогнат с разясняването на условията за бизнес в съответните 4 балкански държави и информация за регистрирането на фирми в тях. CEED България ще представи анализ на Световната банка Doing business in the region, който прави паралел между състоянието и перспективите пред развитието на бизнеса в региона.

Освен презентации на лекторите, и в двата дни на MySuccess.bg – Балкански форум за добри практики е предвидено т.нар. „Балканско кафене” – възможност за обмен на контакти и интерактивен метод за диалог между участниците в събитието. Във втория ден на събитието акцентът ще бъде върху дискусии на различни теми – финансиране на бизнеса, продажби, иновации и други теми, които вълнуват бизнеса.

Награден фонд в размер на 3000 лева ще бъде предоставен от организаторите за промотиране на нов продукт на компаниите участници във форума. Оценяващо жури ще бъдат професионални маркетинг и ПР консултанти.

С цел насърчаване на предприемчиви студенти в България, списание ENTERPRISE и CEED Bulgaria осигуряват 10 безплатни пропуска за участници от Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски” и УНСС, които притежават собствени фирми.

Събитието е подкрепено официално от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Българската агенция за инвестиции, Българска стопанска камара и др. бизнес организации.

Допълнителна информация за:

Бизнес форуми MySuccess.bg

CEED България

Списание ENTERPRISE
www.enterprise.bg

За информация и регистрация:

Надя Гогова

Списание "Enterprise"