Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
23 Март 12, 21:21 / Автор: PRates Agency
Булеварден роман – два крака, две колела, един обектив
Селектиран за 16-тия фестивал София филм фест - „Булеварден роман” е филм за позитивното, за усмивката, за красотата, която двама фотографи виждат през своите обективи. Всяка счупена плочка може да е добър кадър, всеки графит – красива картина. Елате и погледнете Градът през обективите на Илиян Ружин и Евгения Христова. Той на два крака, Тя на две колела, Ти – герой от Града.
Веднъж ми се наложи да взема такси от автогара „Подуене” и казах: ”Не минавайте през бул. Сливница. Не го харесвам, много ми е мрачен и сив.”, а шофьорът отговори: “Това е най-красивият булевард в София. Има река, има дървета, които свеждат клони над нея. Даже е много романтичен.” От тогава виждам бул. Сливница с други очи...

Младите творци Благослав Николов и Галина Георгиева също са видяли онзи прикрит романс или потайна красота на Града, която повечето от нас дори не осъзнават, че съществува... Разхождаме се. Гледаме в краката си и пак се спъваме. Псуваме и продължаваме. На нивото на очите ни са витрините. Оглеждаме се. Поглеждаме лего встрани, над цветните стъкла – Грозота. Продължаваме. Държавата, градът, гражданите всички са виновни за тази сивота, си казваме и с кофти чуство... продължаваме.

А ето какво сподели Благо за самия филм. „Вдъхнови ме предизвикателството да направя позитивен и весел филм, в който един от главните герои да е в инвалидна количка. Да избягам от клишетата за окаяните хора с увреждания, които обикновено ни заливат от селекциите на фестивалите. Не знаех дали изобщо може да се направи филм по този начин и как ще го приемат хората. Когато стартирахме снимките с Евгения, филмът започна да става точно такъв. Тя прелива от енергия, винаги усмихната и е много позитивен човек, след това с екипа решихме да и противопоставим диаметрално противоположен човек - Илиян Ружин - леко замислен, пестелив на емоции, от друго поколение, и експериментът се оказа успешен. Градът също е главен герой във филма, но повече като характери, за мен облика на града се определя от хората, които живеят в него. Филмът със сигурност е за хора, които влизат в залата без да очакват да видят нещо конкретно или познато, каквото и да си представя зрителя, ще види нещо различно.”, разказа режисьорът.

Очакваме ви на 23 март 2012 г. (петък) 18ч. Дом на киното.

Трейлър: http://www.youtube.com/watch?v=nfJEr6U7kAw&feature=player_embedded

За Контакти:


Биляна Кънчева
PRates Agency Ltd.
0888 86 80 86 

Източник: PRates Agency

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.256