Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Гурме

Вземи в gLOG
27 Март 12, 07:31 / Автор: hranaotklasa.bg
„ХРАНА ОТ КЛАСА“ образова хората за силата на здравата храна
Интернет е изпълнен с множество сайтове които ни учат как да се храним рационално. За съжаление повечето хора просто ги четат и живеят с мисълта, че проблемът им със затлъстяването идва от гените или недостатъчното движение. Малцина обаче се замислят, че наднорменото тегло в много случаи е следствие на некачествения състав на храната, която ядем.
Интернет е изпълнен с множество сайтове които ни учат как да се храним рационално. За съжаление повечето хора просто ги четат и живеят с мисълта, че проблемът им със затлъстяването идва от гените или недостатъчното движение. Малцина обаче се замислят, че наднорменото тегло в много случаи е следствие на некачествения състав на храната, която ядем.

Казвайки затлъстяване, всеки втори се сеща за САЩ или Англия, а замисляли ли сте се, че и България попада в критичната графа и че всяко пето българче страда от наднормено тегло? Изводът е, че количественото натрупване на евтина и пълна с консерванти храна, води до качественото изменение не само на фигурата, но и на здравето. Истината е, че пред нас стои глобален проблем, които само обществото може да реши с помощта на неговата вяра, но и на експери по храните, които да бъдат негови водачи.

Безбройните Е-та, подправените с вредни мазнини и захари храни оформят ужасната реалност. Каква е тя...?

На първо място болестите свързани с хранителния режим. Те са най-големият убиец на възрастни и деца. Хиляди хора в страни като САЩ,Мексико,Австралия,Германия,Индия, Китай, Англия и България, имат проблеми със затлъстяването и лошото здраве на тяхното население. Затлъстяването и свързаните с храната болести нараняват и убиват цели семейства. Бързата храна като вирус превзема целия свят и причинява вреди на глобално ниво.

Преди 20-30 години храната е била местна и прясна, сега е преработена и пълна с всякакви добавки и допълнителни съставки с неясен произход. Вследствие не само порциите, но и етикетите се превръщат в огромен проблем. Написаното няма нищо общо с произведеното, няма контрол, индустрията сама се следи, а хората й се подчиняват. Не може да казваме, че нещо е диетично, при положение, че съдържа толкова много захар и мазнини.

"Диетичната" кола не неутрализира вредното действие на тежкия хамбургер, който унищожава сърцата и черните дробове на хората. Необходимо е да се постигне баланс и това ще се случи, ако има достатъчно хора, които познават храната в този бизнес. Защото, ако не си експерт в храната и нямаш бюджет, не можеш да си креативен, не можеш да жонглираш и да предлагаш разнообразие и качество.

За съжаление в днешно време се купуват евтини боклуци. Храната, която децата консумират е бърза, преработена, няма пресни съставки в нея и с много добавки и Е-та. Това, което "ХРАНА ОТ КЛАСА" (www.hranaotklasa.bg)цели да постигне е да се грижим за себе си и да обучаваме децата си, да знят какви за зеленчуците, кои са пресните и здрави храни, които са по-вкусни от сладкишите и бургерите.

Замислете се, че дори млякото вече не е достатъчно добро. Грешна практика е да се слагат в него много аромати, оцветители, захар, за да накарат децата да го пият. Няма нужда да споменаваме какви огромни количества захар се поемат от децата заради карамелизирани ябълки или плодово мляко.

"ХРАНА ОТ КЛАСА" е марката, която иска да изгради културата на храненето в обществото ни, за да може тя да се препредава. Ние не можем да сложим екперти по храната във всеки супермаркет,но можем да вкарваме в него прясна и качествена храна. Можем да помогнем да се пазарува по-лесно и да показваме как да готвите бързо и вкусно с безопасни хранителни продукти.

"ХРАНА ОТ КЛАСА" е марката, която полага хранителното образование в основата на своя бизнес и се опитва да го разпространи сред хората. Това, което ние искаме, е да предотвратим инжектирането на огромни количества захар, сол и мазнини в организма на децата и техните родители. Новата марка храна ще се грижи винаги да има добра, прясна храна от надеждни производители и ще извърши революция като научи всички да преминат от хранене с боклуци към истинската и здрава храна!

"ХРАНА ОТ КЛАСА" разполага със своите експерти, които идентифицират болезнените точки в хранителния бизнес. Намита необходимите ресурси и провокира да се грижим за себе си. Най-важното е да вярваме твърдо, че силата на храната заема основно място в домовете ни и ни свързва с най-доброто от живота.

Източник: http://www.ted.com/talks/lang/bg/jamie_oliver.html

За Контакти: Accent Select

Източник:
http://hranaotklasa.bg/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.4559