СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

27 Март 12, 19:47 / Автор: All Channels I PR
Solae обявена за една от „Най-етичните компании в света” за 2012 г.
Компанията получава признание за етично лидерство за трета поредна година
Сейнт Луис – Като доказателство за своята отдаденост към бизнес етиката, Solae LLC, джойнт венчър между DuPont и Bunge и световен лидер в бизнеса със соеви съставки, беше избрана от институт “Етисфера” за една от най-етичните компании в света за 2012 г. Корпорацията получава това признание за трета поредна година. Solae е един от четирите производителя на храни и напитки, които получиха наградата на „Етисфера” за 2012 г. сред общо 140 корпорации от целия свят.

„За Solae е огромна чест за трета поредна година да получи признанието на институт “Етисфера” за една от най-етичните компании в света. Етичността е сред нашите четири основни ценности и е определяща за успеха на Solae и клиентите й”, каза Корнел Фюрер, вицепрезидент, главен съветник и главен юрисконсулт на Solae. „В качеството си на световен лидер в производството на соеви съставки, ние се стремим да предлагаме решения, които предоставят на растящото световно население хранителни съставки, които са питателни, достъпни и не вредят на околната среда. Наша основна отговорност е да гарантираме, че съставките, които произвеждаме, са безопасни и висококачествени. За да постигнем това, честността е в основата на всичко, което правим,”, допълни той.

Прилагайки почтени бизнес практики и създавайки инициативи, които са ключов фактор за успеха на компанията и в полза на обществото, Solae си осигури място в списъка на „Етисфера” сред рекорден брой номинирани компании. Solae значително вдигна летвата на етичните стандарти в хранителната промишленост по целия свят.

„Всяка година конкуренцията за признанието най-етична компания в света се засилва, тъй като броят на разглежданите кандидатури нараства”, констатира Алекс Бригам, изпълнителен директор на институт "Етисфера". „Тазгодишните победители знаят, че за да постигнат успешен бизнес модел, имат нужда от силна етична програма. Компаниите продължават да развиват и да „гледат под лупа” етичните си стандарти, за да могат да бъдат в час с бързо променящата се нормативна среда”, добави г-н Бригам.

Тази година институт „Етисфера” разгледа номинациите на компании от над 100 държави в 36 отрасъла. Методологията, по която се оценяват най-етичните компании в света, включва разглеждане на етичните кодекси на компаниите, данни за съдебни спорове и законови нарушения, както и оценка на инвестициите, направени в иновации и устойчиви бизнес практики. Вземат се предвид активностите, свързани с корпоративна социална отговорност и внимателно се разглеждат номинациите, подадени от висшия мениджмънт на компаниите, от сходни отрасли, от доставчици и клиенти.

През 2011 г. Solae беше сертифицирана с „Ethics Inside™” от институт „Етисфера”. Сертификатът се присъжда ексклузивно на фирми, които са въвели адекватни системи и програми за предотвратяване на несъответствия със стандартите и етични нарушения и демонстрират висока култура сред служителите и лидерство на компанията в сферата на етичните бизнес практики. Solae е една от дванадесетте компании в света, които са получили едновременно сертификат Ethics Inside ™ и отличие „Най-етична компания в света”.

Можете да научите повече за методологията на оценяване на компаниите и да видите пълния списък с най-етичните компании в света за 2012 г. на http://ethisphere.com/wme/.

"Етисфера" е водещ международен изследователски научно-базиран институт, посветен на създаването, развитието и обмена на най-добри практики в бизнес етиката, корпоративната социална отговорност, борбата с корупцията и устойчивото развитие. Списание „Етисфера”, което публикува известната в цял свят класация „Най-етичните компании в света”, се издава от института на всеки три месеца. „Етисфера” издава единствените „външни” сертификати на програмите за съответствия и етична бизнес култура, които включват: сертификат „Ethics Inside™”, Compliance Leader Verification™ и Anti-Corruption Program Verification™. Главната членска група на института, Ethics Leadership Alliance™, е форум за бизнес етика, който включва повече от 100 водещи корпорации, университети и институции, които обединяват опита, знанията и иновативните си начини за справяне с възникващите предизвикателства. Повече информация за институт „Етисфера”, включително за оценяваните проекти и членството, може да намерите на: http://www.ethisphere.com.

Solae LLC е световен лидер в разработването на соеви съставки за хранителни продукти с много добър вкус. Solae предоставя решения, които предлагат уникална комбинация от функционални, хранителни, икономически ползи за нашите клиенти. Базирана в Сейнт Луис, Мисури, САЩ, компанията се формира чрез джойнт венчър между DuPont (NYSE: DD) и Bunge (NYSE: BG) през 2003 година. Solae е носител на сертификата Ethics Inside на "Етисфера" за 2011 и 2012 г. и е призната за една от "Най-етични компании в света" за 2010, 2011 и 2012 година. За повече информация, посетете www.Solae.com или следвайте компанията в Twitter на www.Twitter.com/SolaeLLC, във Facebook на www.Facebook.com/SolaeLLC и в LinkedIn.com на www.linkedin.com/company/Solae-LLC.

www.Solae.com