Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
29 Март 12, 19:24 / Автор: LG
LG представи първата в света система за контрол на водната струя за решения за централна климатизация с водно охлаждане
На международното изложение Mostra Convegno Expocomfort (MCE) 2012 в Милано LG Electronics анонсира серия иновативни продукти с висока енергийна ефективност и продуктивност.
София, 29.03.2012 г. – На международното изложение Mostra Convegno Expocomfort (MCE) 2012 в Милано LG Electronics анонсира серия иновативни продукти с висока енергийна ефективност и продуктивност. Сред представените решения беше и първата в света система за контрол на променливата водна струя, която се използва за системи за централна климатизация (VRF) с водно охлаждане.

Системата за контрол на променливата водна струя се откроява най-вече с предимствата си по отношение на енергийната ефективност и екологичната работа. В сравнение със системите с постоянна водна струя, новата система на LG намалява консумацията на електроенергия до 71%. Така се намалява количеството енергия, необходима за функционирането на циркулационната помпа (която поддържа водата в постоянно движение и позволява моментален приток при отваряне на крана). Системата позволява и значителни икономии по отношение на консумацията на вода, като ограничава ненужния разход чрез функция за контрол на клапана.

Иновативната технология е инсталирана на модела LG Multi V Water II, който позволява по-ефективна работа чрез контрол на водната струя. Системата за контрол на променливата водна струя вече функционира и резултатите от работата й са налице в централния офис на мобилния оператор Bouygues във Франция, който беше първият обект, оборудван с технологията на LG.

По време на изложението в Милано LG показа и набор от климатични решения, в това число системата за възстановяване на топлина Multi V III, отоплителна система Therma V и климатиците H Inverter и Prestige Inverter. Изложени на събитието бяха и различни системи за управление на строителните процеси.

Моделите от серията Multi V III достигат коефициент на ефективност (COP) 4,58 и по-голям капацитет на едно решение при разгъната дължина на тръбите от 1 000 метра. Системата Multi V III Heat Recovery System се отличава с възможността едновременно да отоплява и охлажда различни зони от помещението при максимален коефициент на ефективност от 7,1. Системата е определена като продукт от клас А и ще бъде изложена отделно на събитието “Verso La Classe A 2012”.

Чрез конкурентните си и енергийно ефективни HVAC и енергийни решения, подразделението за климатични и енергийни решения на LG се стреми да повиши продажбите си на европейския пазар и да достигне продажби в световен мащаб на стойност 10 милиарда щатски долара до 2015 година.

# # #

За LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. С продажби на стойност 54,3 трилиона корейски вона (49 милиарда щатски долара) през 2011 година, LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance и Air Conditioning and Energy Solutions. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. Повече информация можете да намерите на
www.LGnewsroom.com.

За LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company
LG Electronics Air Conditioning Company е международна компания, предлагаща продукти за отопление, вентилация и климатизация (HVAC), както и енергийни решения. Компанията произвежда жилищни климатици (RAC), промишлени климатици (САС) и осветителни тела и инсталации. С водеща позиция на глобалния HVAC пазар, LG AE предлага все по-широка гама специализирани бизнес решения и се фокусира върху разработването на енергоспестяващи продукти, създадени с грижа към околната среда. Наред с иновативните технологии, маркетинговите стратегии и големите инвестиции в научноизследователска и развойна дейност, от 2000 година насам LG AЕ подобрява собствения си рекорд по продажби всяка година.

Източник: LG

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1143