Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Екология

30 Март 12, 19:40 / Автор: Roda
Меркатор България подкрепя активно глобалната екологична инициатива „Часът на Земята”
От 20.30 до 21.30 на 31 март магазини Рода ще изключат част от електрическото осветление в търговските си обекти, за да изразят своята подкрепа в опазването на околната среда
30 март 2012 г.

Магазини Рода изпращат слънчевия месец март с участието си във важен световен проект, определян като „най-грандиозната съществуваща кампания на планетата за планетата”. „Часът на Земята” е глобална екологична инициатива, която приканва институции, компании, отделни граждани и цели общности да изключат електрическото си осветление за един час на 31 март 2012 г. (събота) точно в 20:30 ч., за да демонстрират подкрепата си към глобалния акт в името на опазването на планетата Земя и нейните ресурси.

Меркатор се включва в инициативата с всички свои магазини на територията на България, както и с обектите в държавите, в които оперира, и ще изгаси осветлението в конкретни участъци от търговските обекти, без да нарушава работния процес и без да затруднява пазаруването. Във връзка с отбелязването на световния час на Земята, магазини Рода ще запазят познатото си работно време и ще посрещат своите клиенти в рамките на обявените на официалния сайт часове без промяна.

От позицията си на социално отговорна компания, Меркатор Груп ще комуникира грижата си към опазването на околна среда и на принципа „предай нататък” ще отправи предизвикателството към клиентите на магазини Рода да пренесат започналата инициатива и в личния си живот.

За Earth Hour:

„Часът на Земята” е глобална екологична инициатива, която в партньорство с WWF и Leo Burnett започва в Сидни, Австралия през 2007 г., за да достигне до над 1.8 милиарда души в 135 страни на всички континенти през 2011 г. От най-високата сграда в света Бурж Халифа, през Великата китайска стена до Айфеловата кула в Париж – точно в 20:30 ч. на 31 март 2012 г. най-иконичните и визуално завладяващи постройки на планетата ще угаснат в подкрепа на действията по опазване на околната среда.

„Изключването на светлините е символ на човешкия ангажимент за осигуряване на ефективна енергия за устойчиво бъдеще на всички жителите на планетата”, споделя Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун по повод включването си в инициативата, припозната от стотици други лидери за вземане на решения в съвременния глобален свят.

За Контакти: Symmetric Communication

Източник: Symmetric Communication

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1373