Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Имоти и строителство

Вземи в gLOG
03 Април 12, 14:10 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Четири имота на „Лукойл Нефтохим Бургас” ще бъдат продавани на инвестиционен търг от GVA Sollers Solutions
Имотите са със значителен инвестиционен потенциал и атрактивни начални цени
София, 3 април 2012 г. Четири непроизводствени актива, собственост на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД, ще бъдат предложени за продажба на открит инвестиционен търг от GVA Sollers Solutions, обяви днес на пресконференция Стефан Цинцарски, ръководител на отдел „Управление на имущество“ в „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД. Имотите, които се намират в гр. Бургас и региона, са балнеоцентър с хотелска част във вилна зона "Минерални бани", инвестиционен обект – жилищна сграда в гр. Бургас, почивна станция в с. Тополица, и жилищна сграда – къща в гр. Черноморец. Търгът ще се проведе на 7 юни 2012 година.

„Избрахме GVA Sollers Solutions за продавач на активите ни и сключихме договор с компанията заради солидния международен опит и позиции, както и заради подготвения в първата фаза от проекта анализ и оценяване на портфейла. Обектите, които ще бъдат предложени на инвестиционния търг, не са част от основния бизнес на „Лукойл Нефтохим Бургас“ и за да ги управляваме успешно, сме принудени да отделяме важен ресурс. Искаме да се съсредоточим върху основните си дейности и сме уверени, че сделките ще бъдат от полза както за нас, така и за бъдещите купувачи”, каза Стефан Цинцарски, ръководител на отдел „Управление на имущество“ в „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД.

„Процедурата на откритите частни търгове все още е слабо популярна в България, но по света е много разпространена, а и е най-подходящата, когато става въпрос за големи инвестиционни обекти. Три от четирите имота на „Лукойл Нефтохим Бургас“, които ще бъдат предложени на търга, имат огромен инвестиционен потенциал. Разчитаме чрез подходящата процедура да стигнем до потенциалните инвеститори, а и оценките на обектите са справедливи с оглед развитието на пазара”, коментира Добромир Ганев, управител на GVA Sollers Solutions. „GVA Sollers Solutions ще развива все повече нови подходи за управление и реализиране на портфейли, залагайки на иновативни методи за продажба като инвестиционните търгове”, допълни още той.

Първият от обектите – балнеоцентър-профилакториум, се намира във вилна зона „Минерални бани” край Бургас, известна с отличните си условия за балнео и калолечение. Парцелът е УПИ с площ 20 833 кв. м. Сградата е с масивна железобетонна конструкция, на 5 етажа, с обща разгърната застроена площ (РЗП) почти 20 000 кв. м, построена през 1981 г. Към днешна дата разполага със 178 легла, разпределени в 94 стаи, всички със самостоятелни санитарни възли, телевизори и вътрешни телефони. В периода 2001-2003 г. към основната сграда е пристроено ново ВИП-крило. Лечебната част на балнеоцентъра е напълно оборудвана за провеждането на различни по вид оздравителни и рехабилитационни процедури. В двора на комплекса са изградени спортни площадки и тенис корт, има и паркинг. Прилежащият терен е облагороден, оформени са зелени площи, цветни градини, алеи за разходка. Комплексът разполага и със самостоятелна пречиствателна станция. Въпреки необходимостта от осъвременяване на по-старата част, предимствата на обекта са много доброто му общо състояние и голямата леглова база. Фактът, че рехабилитационният център е разработен и добре познат, с добра транспортна достъпност и утвърдено качество на услугите, го прави идеална възможност за превръщане в модерен SPA център или за преустройство в хотелски комплекс или болнично заведение. Сградата е оценена на 3 550 000 евро.

Жилищната сграда в гр. Бургас е разположена в един от най-големите жилищни райони на града - ж. к. „Изгрев”. Тя е на 17 етажа, като 15 от тях са жилищни, подземен етаж с избени помещения и партерен – преустроен в медицински център и клинична лаборатория. Строежът е тип ЕПК, а общата РЗП на обекта - 5 831 кв. м. Поради факта, че сградата е била проектирана като общежитие, всички апартаменти са еднотипни и се състоят от две стаи, коридор, баня и тоалетна. Всяко жилище разполага с тераса. Предимство на сградата е размерът на инвестиционната възможност, който тя предлага като икономии от мащаба и обем на очакваните приходи, както и оставащият й дълъг експлоатационен срок. Допълнителен плюс представляват инфраструктурата, топлофицираността на обекта, местоположението му и близостта до училища, търговски обекти и др. Районът, в който се намира обектът, е изключително комуникативен, с много добри транспортни връзки, в него са разположени магазини на различни търговски вериги, както и първият МОЛ в Бургас. Сградата е отличен инвестиционен проект с възможност за преотдаване на площите при запазване на текущата употреба, както и за обособяване и реализиране на отделни жилищни единици при атрактивни пазарни нива и минимални инвестиционни разходи. Обектът е оценен на 1 210 000 евро.

Третият обект, който ще бъде предложен на открит търг от GVA Sollers Solutions, е почивна станция в с. Тополица, община Айтос, в полите на южния клон на Източна Стара планина. Станцията представлява масивна 5-етажна сграда с РЗП 2650 кв.м, разположена върху 12000 кв. м парцел. Разполага с 60 легла, разпределени в 25 стаи, и туристическа спалня с 20 легла, която в момента не се използва. Има също така оборудвано кухненско помещение, зала за хранене с камина. Сградата е масивна, със стоманобетонна конструкция и тухлени зидове. Отоплява се със самостоятелна парна инсталация, а водоснабдяването е обезпечено от собствен каптиран автономен водоизточник. Обзавеждането на стаите в момента не отговаря на изискванията на съвременните туристически услуги, но обектът има потенциал за обновяване и развитие, както и за предлагане на много нови допълнителни атракции. Изключително предимство е районът, в който се намира почивната станция – живописен, залесен с широколистна и иглолистна растителност, предлагащ добри условия за екотуризъм, лов и спортни занимания сред природата. Не на последно място, сградата може да се ползва целогодишно. Оценена е на 275 000 евро.

Четвъртият обект за участие в търга е жилищна сграда – къща в гр. Черноморец, на 24 км югоизточно от Бургас. Имотът е разположен в близост до крайбрежната улица и центъра на града. Състои се от дворно място с площ от 426 кв. м, масивна жилищна сграда с обща застроена площ от 300 кв. м по нотариален акт, на 3 нива, с общо 4 спални и 1 стая за гости, кухня, трапезария, дневна, 3 бани с WC и още 2 WC, помещение за сауна и др. Има изградена и лятна кухня с барбекю, гараж с площ 35 кв. м и басейн. Конструкцията е масивна, стоманобетонна, с тухлени зидове. Връзката между етажите се осъществява чрез масивна вътрешна вита стълба с дървена обшивка. Теренът около постройката е настлан с плочи, оформени са зелени площи с паркова растителност, монтирано е градинско осветление. Сградата е в много добро общо състояние, със съвременни довършителни работи, има локална отоплителна водна инсталация на ток, климатици, вградени кухненски мебели и оборудване, пълно обзавеждане, сауна, агрегат за аварийно електрозахранване. Предлага спокойна среда за живеене и може да се ползва както като основен, така и като ваканционен имот. Жилищната сграда е оценена на 208 000 евро.

„Очакваме инвестиционният търг, който ще проведе GVA Sollers Solutions, да даде не само представа за състоянието на пазара на имоти в момента, но и да очертае позитивите на тази процедура и потенциала й в бъдеще”, посочи още Добромир Ганев.

За допълнителна информация:

Мирослава Митева
PR Manager
PRoWay Communications Agency
моб.тел.: + 359 (879) 930 080
е-mail: m.miteva@proway.bg 

Източник: Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1151