Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

10 Април 12, 20:59 / Автор: Symmetric Communication
Любовта към огъня събира нетрадиционен екип от артисти
Режисьорът на спектакъла „Огния“ Пламен Иванов е палеонтолог, оставил професията си заради страстта по пламъка и уличния театър
София, 10 април 2012 г.

„За много от артистите Огния е сбъдната мечта“, това разказва режисьорът на спектакъла с премиера 1 май в Цирк Балкански. С нетрадиционния си формат и вълшебен заряд, представлението ще даде шанс на публиката да види на една сцена нестинарство, модерен театър, акробатика и танци, а зрелищни костюми и мистична музика ще направят изживяването наистина приказно.

Магията на театъра и огъня събира екипа на проекта, а историята на всяко от ключовите лица сама по себе си е прецедент, също като самия спектакъл. Режисьорът Пламен Иванов по образование е палеонтолог реставратор, специализирал и работил в Португалия, Холандия, Белгия и Дания. До момента, в който осъзнава, че нещото, което го прави най-щастлив, е уличният театър. „Да накараш обикновения човек да се усмихне – какво по-велико и истинско основание може да имаш, за да загърбиш професията си?“, пита и споделя той с усмивка. Пътят на актрисата Силвия Кацарска е сходно парадоксален и не по-малко магичен – от детска учителка тя се превръща в приказен великан, който учи децата на усмивки и щастие.
В пламъци влизат и с огън танцуват всички 16 участника в спектакъла „Огния“. Изключение правят само артистите в ролите на Денят и Нощта. Героите от света на спектакъла влизат през парадните порти на съня, за да поставят въпроси за живота, любовта и омразата. На сцената един след друг се редуват и спречкват боговете, Денят и Нощта, сатир и стихии. Любовната игра между Мъж и Жена оплита героите в една притча за предателство, съблазън, болка и прераждане, а нестинарския танц провокира сетивата на зрителите.

Билети за „Огния“ могат да бъдат закупени на касата на Цирк Балкански и в мрежата на eventim.bg.

За Контакти: Symmetric Communication

Източник: Symmetric Communication

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.978