Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

19 Април 12, 07:50 / Автор: ICT Media
14-ти Финансов ИТ форум под надслов „Финансовият свят е все повече ИТ”
Тази година форумът акцентира върху ИТ инициативите във финансовите институции фокусирани върху близкия контакт с бизнеса при определяне на приоритетите, осигуряване на стабилност на използваните инфраструктури, гарантиране на надеждна поддръжка, максимално оползотворяване на внедрените технологии и минимизиране на използваните ресурси.
Български финансов ИТ форум, организиран ICT Media и ISACA - Sofia Chapter ще се състои на 19 април 2012 г. в хотел "Шератон", София.
Събитието, организирано за четиринадесета поредна година се провежда под егидата на БНБ и Комисия за финансов надзор.

Със съдействието на:

-Асоциация на банките в България
-Асоциация на българските застрахователи
-Българска асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване

Тази година форумът акцентира върху ИТ инициативите във финансовите институции фокусирани върху близкия контакт с бизнеса при определяне на приоритетите, осигуряване на стабилност на използваните инфраструктури, гарантиране на надеждна поддръжка, максимално оползотворяване на внедрените технологии и минимизиране на използваните ресурси. Лектори от Европейската централна банка, БНБ, КФН, SWIFT, KPMG, Gartner, Банка ДСК, Уникредит Булбанк, Дженерали Холдинг и много други ще се включат в събитието, за да споделят последните новини, свързани с новия европейски финансов надзор, тенденциите в управлението на риска за финансовите институции и добри практики в приложението на ИТ.

Забавеният икономически растеж, поредицата от икономически кризи, несигурността в процесите на регулация и спадащата лоялност от страна на клиентите карат банките да поставят под въпрос начина, по който управляват риска, осъществяват операциите и комуникират с клиентите. На тази проблематика е посветена презентацията на Миодраг Мирчетик, член на УС на Asseco SEE. Според него, внимателното планиране на стратегически ИТ инвестиции в основна банкова система, в системите за управление на риска и системите за управление на каналите могат да помогнат на финансовите институции да постигнат и поддържат на силно представяне в условията на предизвикателна среда.

През последните няколко години десктоп виртуализацията се превърна в тенденция, особено във финансовия сектор, повлияна от динамичните промени в глобален план. Въпросът е, как организациите най-добре да планират миграцията към десктоп виртуализирана среда, докато в същото време се борят с основни въпроси, като: сигурност, съответствие със закона, управление на лицензионната политика и други критични проблеми. В презентацията си Дамян Миртич, регионален мениджър на Citrix за Югоизточна Европа разглежда, докъде е стигнал финансовият сектор по отношение на десктоп виртуализацията и как водещи институции могат да се възползват от предимствата на тази важна технология, като в същото време управляват риска.

“Финанси и технологии – по рецепта на Майкрософт” е темата, която представя Снежана Иванова, финансов и бизнес контрольор за Централна и Източна Европа в Microsoft.

Отделна сесия на форума е посветена на технологиите за мобилни и безконтактни разплащания. Презентацията на Владимир Буюклиев, Изпълнителен директор на Cellum България дава идея за това как можем да превърнем мобилния телефон в банкова карта.

Презентацията на Нина Проданова-Йоцева, управляващ партньор, ITCE е посветена на още една особено актуална за ИТ отделите на финансовите институции тема - Agile подходът за организация на софтуерни проекти и връзката му с управленския подход на Тойота (Lean).

За участие в събитието са регистрирани над 200 участници – представители на висшия и среден мениджмънт на финансовите институции в страната, ИТ експерти, включително ИТ директори, финансови специалисти, икономисти, независими анализатори, както и представители на големия бизнес в България.

Подробна програма за събитието е достъпна на http://events.idg.bg/bg/124

За Контакти:

Надя Кръстева
Nadia_krusteva@idg.bg
400 11 17

Източник:
http://events.idg.bg/bg/124

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5321