Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
19 Април 12, 21:52 / Автор: LG
LG с ново портфолио от LED телевизори с подобрен дизайн и 3D възможности
LG Electronics официално представи своята нова серия CINEMA 3D Smart телевизори за 2012 година в България.
София, 19.04.12 г. – LG Electronics официално представи своята нова серия CINEMA 3D Smart телевизори за 2012 година в България. Моделите, които компанията анонсира на българския пазар - LM660S, LM670S, LM765 и LM860V - са с изключително тънка физическа рамка на екрана от един1 милиметър и дебелина на самия телевизор от четири милиметра. CINEMA 3D Smart телевизорите имат подобрени 3D възможности, 3D звук и предлагат управление чрез жестове с дистанционното Magic Remote.

Премахнете ограниченията, мислете извън рамките
Уникална характеристика, с която се отличава новата серия телевизори на компанията е дизайнът CINEMA SCREEN. Благодарение на своята иновативна технология, LG създаде дизайн, който включва едва забележима физическа рамка от един милиметър. Този елемент придава още по-изчистен и модерен външен вид на телевизорите. В същото време се подобрява и качеството на забавлението, благодарение на по-пълната и завладяваща картина, доближаваща се до тази в киносалоните.

По-умни Smart телевизори
LG продължава да развива своите телевизори с достъп до интернет и уеб приложения, като все по-голяма част от портфолиото на компанията позволява достъп до Интернет. SMART TV платформата на LG предлага избор от над 1 200 приложения, които са налични за сваляне. От друга страна, чрез магазина 3D World зрителите могат да намерят непрекъснато растящ списък от 3D филми, игри и друго съдържание.

LG е подобрила и възможностите за сърфиране в мрежата директно от телевизора. Компанията е използвала HTML5 и Flash, така че в момента телевизорите й могат да работят като напълно функционален интернет браузър с видео поддръжка, точно както този на вашия компютър.

Интуитивно управление, включително с жестове
Освен че предлага нови възможности за забавление, екосистемата на LG е лесна за употреба, като една от причините за това е дистанционното Magic Remote. То включва функция за управление с жестове, която разпознава някои прости движения на ръката и китката. По този начин потребителите могат по-лесно да се ориентират, както в менютата на самия телевизор, така и докато сърфират онлайн.

Не по-малко удобство носи главното меню Home Dashboard, което разполага с много подобрения и осигурява по-бързо и ефективно търсене. В усъвършенствания си вид неговият дизайн е по-интуитивен и позволява на потребителите персонализирано управление. Те могат сами да изберат до какво съдържание и приложения да имат бърз достъп под формата на икони в началното меню.

Двойно повече забавление
Функцията на LG Dual Play ще промени гейминг изживяването. Много от игрите, които позволяват забавлението на двама човека едновременно разчитат на разделянето на екрана, за да може всеки играч да вижда своята перспектива от играта. Dual Play обаче дава възможност на всеки играч да се наслаждава на картина в цял екран (в 2D) чрез два различни вида поляризирани очила. Така двама човека могат да се състезават и да виждат изображенията на цял екран, без да усещат неудобството от по-малката картина.

CINEMA 3D продължава да се развива
Изключително предимство на продуктите за домашно забавление на LG осигурява съчетанието между 3D технологията и Smart функциите. Тази комбинация вече покрива около 20% от общия дял на всички телевизори LG, продадени в България от представянето на серията CINEMA 3D през 2011 година.

Поради постигнатия успех през 2011 година CINEMA 3D технологията продължава да бъде основна част от продуктовото портфолио от LED HD телевизорите на LG.

CINEMA 3D използва революционната Film Patterned Retarder (FPR) технология. Тя възпроизвежда по-открояващ се 3D ефект и работи с очила, които не използват електрически части и батерии, както очилата с активен затвор. Така на практика се елиминира преплитането на образите, което чувствително подобрява комфорта на зрителите.

Новата функция 3D Depth Control позволява на зрителите сами да определят нивото на 3D ефекта, който се налага върху съдържанието според своите лични предпочитания. Вълнуващото 3D изживяване е допълнено и от 3D звук, чиято сила и дълбочина може да се регулира автоматично спрямо позицията и движението на картината, благодарение на технологията 3D Sound Zooming. Конверторът на съдържание от 2D в 3D формат е усъвършенстван, като при новото поколение CINEMA 3D SMART телевизори той предлага по-голяма дълбочина на конвертираното 2D съдържание.

По-добра връзка с външни устройства
Моделите CINEMA 3D Smart предлагат богат набор от възможности за свързаност с други устройства и споделяне на съдържание. Една от тях е Wireless Display, която позволява лесна и безжична връзка между телевизор и компютър благодарение на WiDi технологията на Intel. Чрез Mobile HD Link (MHL) на телевизионния екран може да бъде възпроизведено съдържание във висока резолюция директно от смартфон.
###

За LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на плоскоекранни екрани, аудио и видео системи за индивидуална и професионална употреба. Продуктовите линии на LG включват LCD и плазмени телевизори, системи за домашно кино, Blu-ray плеъри, аудио и видео системи, плазмени екрани и др. Едновременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите.

Източник:
LG

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4451