Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Автомобили и горива

Вземи в gLOG
23 Април 12, 13:10 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Добрич е вторият град в България, където ще бъде изградена зарядна инфраструктура за електромобили
ФУЛЧАРДЖЪР България започва инсталирането на зарядни станции за електромобили в града с партньорството на „Атанасов Груп“
23.04.2012 г., София. До началото на юни 2012 г. в Добрич ще бъде инсталирана първата зарядна станция за електромобили извън София. Водещият доставчик на автомобилни горива в Добрич – компанията „Атанасов Груп“ ЕООД е партньор на ФУЛЧАРДЖЪР България при изграждането на зарядна инфраструктура за електромобили в Добрич и региона. 

Успешното партньорство между ФУЛЧАРДЖЪР България и Атанасов Груп бе обявено на пресконференция по повод представянето на общинския проект „Устойчивост, мобилност, достъпност в Трансграничен регион Констанца – Добрич – Транспортна инфраструктура”, провела се на 20 април 2012 г. в Добрич. В рамките на проекта е разработена и стратегия за трансгранична мобилност, за улеснение на превоз на стоки и хора. Кметът на Община Добрич Детелина Николова обяви, че подкрепя инициативата за развитие на електромобилността.

„ФУЛЧАРДЖЪР България е първата и единствена компания в България, изградила инфраструктура за зареждане на електромобили“, заяви Весела Шаранкова, изпълнителен директор на компанията. „В началото на годината ние инсталирахме първите 7 зарядни станции в София, в партньорство със Столична община и ЧЕЗ България, съвсем скоро предстои изграждането на нови две“, допълни тя. Според Шаранкова интерес към сътрудничество проявяват и други общини в страната. 

"Целите на компанията ни са да монтираме зарядни станции в централните части на българските градове. През 2012 и 2013 година започва серийно производство на електромобили от страна на повечето производители, което ще доведе и до намаляване на цената им", заяви Шаранкова.

„Участието в изграждане на зарядна инфраструктура за електромобили е естествено продължение на на нашия бизнес. Аз съм сигурен, че тази наша инициатива ще направи нашия град още по-добро място за живеене”, сподели с нас Атанас Атанасов, собственик на „Атанасов Груп” ЕООД.

За Атанасов Груп ЕООД
„Атанасов Груп“ е компания с дългогодишна история и успешен опит в Добрич и региона. Създадена през далечната 1999 г. тя развива верига бензиностанции и метанстанции „Атанасов Груп“.
С три обекта на територията на град Добрич за продажба на горива и една автомивка, „Атанасов Груп“ е една от водещите компании в региона. Специализирана в извършването на различни услуги в този бранш, целият екип на „Атанасов Груп“ работи с мотото „Заедно за Добруджа“.
www.atanasovgroup.bg

За FULLCHARGER България
FULLCHARGER България е пионер при въвеждането в експлоатация на мрежи от зарядни станции за електромобили в страната. Компанията е създадена през 2010 година и е част от международната компания FULLCHARGER International, чиято централа е в Париж. FULLCHARGER оперира в държавите от цяла Южна Европа в тясно партньорство с местните власти, с производителите на автомобили и с доставчиците на енергия, за изграждането на мрежа за успешно развитие на електромобилите и тяхното ефективно използване. 

FULLCHARGER International работи в тясно партньорство с Coulomb Technologies, водещ производител на зарядни станции и разработващ мрежовия софтуер за управлението им. Технологията на Coulomb Technologies е една от най-модерните от този тип в света, с над 3000 зарядни станции ChargePoint, монтирани в 129 града по света. Освен България, плановете за развитие на мрежата на FULLCHARGER International включват Румъния, Русия, Украйна, Гърция и Кипър, с над 4500 зарядни станции ChargePoint, които ще бъдат монтирани до края на 2012 г.

FULLCHARGER България е член на Индустриален клъстер „Електромобили“ и активно работи за развитието на електромобилния транспорт в страната, създаването и изграждане на мрежа от предприемачи и производители, които да предоставят услуги и продукти за зареждане на електромобили.
www.fullcharger.com

За допълнителна информация:
Весела Шаранкова
Управител

"Фулчарджър България" АД
Тел: (02) 986 67 54
Моб. тел: 0888 97 31 37
Е-mail: vessela@fullcharger.com

За медийни запитвания:

Стоян А. Стоянов
PR Мениджър

PRoWay Communications Agency
Моб. Тел.: 0879 646 648
088 888 98 11
Е-mail: stoyanov@proway.bg

Източник: Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1197