Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
24 Април 12, 22:49 / Автор: ССЗБ
ССЗБ в писмо до министър Ковачева: Нерешаването на проблемите в затворите създава недоволство и напрежение
В официално писмо до министъра на правосъдието Диана Ковачева председателя на УС на ССЗБ Иван Петров изрази безпокойството на колегите си относно задълбочаване на недоволството на служителите в затворите.
Длъжни сме да Ви предупредим, че нерешаването на проблемите или отлагането им, както и неяснотите по отношение на готвените промени в нормативната база засягащи социалните, трудови и професионални права на служителите в МП създава огромно напрежение и недоволство, и води до демотивация и деморализация на тези служители, което е пречка за нормалното изпълнение на служебните им задължения, като по този начин се застрашава сигурността в МЛС и ще доведе до множество негативни последици с отрицателен ефект.

Това пише в официално писмо до министъра на правосъдието Диана Ковачева председателя на УС на ССЗБ Иван Петров. В него Иван Петров излага съображенията си в тази посока и настоява за отговор по повдигнатите въпроси. По - долу публикуваме пълния текст на писмото с малки съкращения.

До

Министъра на правосъдието

Г-жа Диана КовачеваКопие до

Зам. министъра на правосъдието

Г-н Пламен Георгиев

Копие до

Гл. директор на ГД „ИН“

Уважаема Госпожо Министър,

Като Председател на Управителния съвет на Синдикат на Служителите в Затворите в България с безпокойство се обръщам към Вас по отношение на следното :

В последните дни до нас, като Синдикална организация достига неофициално информация, относно готвени промени в нормативната база, касаещи промяната на статута на някои категории държавни служители по смисъла на ЗМВР и ЗИНЗС, в частност служители при ГД „ИН”, целящи отнемане или ограничаване на социални и професионални права на тези служители.

В тази връзка моля, да потвърдите или опровергаете тази информация. При наличие на потвърждение от Ваша страна моля да ни предоставите сведение за текущите процеси относно готвените промени; какво предвиждат; смисъла от въвеждането им; методиката по която се извършват; критериите които включват. В резултат на настоящата финансова криза, предвид необходимостта от прилагането на непопулярни мерки бихме подкрепили политики откриващи пресечна точка на интереси, по въпроси, отнасящи се до икономически, социални, трудови и професионални права, но не и необосновани радикални промени с неясен ефект.

Моля, да ни информирате и за развитието на няколкото основни проблеми за решаването, на които поехте ангажимент и са от сериозно значение за служителите в МЛС. Огромно безпокойство буди у нас като Синдикална организация факта, че не само все още няма решение на проблема за увеличаване на социалните плащания /парични средства за храна и обезщетенията за утежнени условия на труд/, но и от началото на 2012 година вече четвърти месец не се изплащат сумите по фонд СБКО. Огромна част от този фонд са предназначени за чисто социални дейности, като подпомагане на служители изпаднали в тежко здравословно и финансово положение, разходи свързани със столовото хранене и др.

УС на ССЗБ сме сериозно обезпокоени и от липсата на каквото и да е развитие на предложението ни за сключване на Споразумение за сътрудничество на МП със ССЗБ, с което се уреждат официално отношенията между двете страни.

Длъжни сме да Ви предупредим, че нерешаването на проблемите или отлагането им, както и неяснотите по отношение на готвените промени в нормативната база засягаща социалните, трудови и професионални права на служителите в МП създава огромно напрежение и недоволство и води до демотивация и деморализация на тези служители, което е пречка за нормалното изпълнение на служебните им задължения, като по този начин се застрашава сигурността в МЛС и ще доведе до множество негативни последици с отрицателен ефект.

Разчитаме поетия от Вас ангажимент за съвместно намиране на взаимно приемливи решения на многобройните проблеми на служителите в МП чрез равнопоставен ефективен диалог да стане факт, както и практиката въпросите да се подлагат на дискусия в ССП в МП постфактум да не бъде продължена.

Като Ви благодаря предварително, оставам в очакване на отговор по гореизложеното, и се надявам във възможно кратък срок на Вашите решения за уреждане проблемите, по които сме Ви информирали обстойно и друг път.

24.04.2012 г.

За Контакти: +359892232965 

Източник: http://sszb.eu/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4413