Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Здравеопазване

Вземи в gLOG
25 Април 12, 18:05 / Автор: СДРУЖЕНИЕ НА ПАЦИЕНТИТЕ С БЪБРЕЧНО-КАМЕННА БОЛЕСТ
Бъбречно-каменната болест е лечима
Лечението на бъбречно-каменната болест е възможно! То зависи и от Вас! Практиката показва, че повторната поява на БКБ може да бъде предотвратена в над 90% от случаите при правилно проведено лечение и стриктно спазване на назначената от специалистите профилактика
Лечението на бъбречно-каменната болест е възможно! То зависи и от Вас!

Практиката показва, че повторната поява на БКБ може да бъде предотвратена в над 90% от случаите при правилно проведено лечение и стриктно спазване на назначената от специалистите профилактика.

За целта пациентите и техните близки се нуждаят от надежден източник на полезна информация какво се случва в организма при образуването на бъбречен камък, как протича една бъбречна криза, какво трябва да знаем за лечението на това заболяване, как да го повлияем дългосрочно и най-вече как да намалим риска от образуването на нови камъни.

С тази нелека и отговорна мисия се е заела неправителствената организация, обединяваща пациенти с болестта, лекари и съпричастни към проблема граждани - СДРУЖЕНИЕ НА ПАЦИЕНТИТЕ С БЪБРЕЧНО-КАМЕННА БОЛЕСТ.

Бихме искали да улесним пациентите в избора на компетентен специалист, надеждна лаборатория, както и да ги насърчим да бъдат усърдни и прилежни в лечението и профилактиката на БКБ.

Препоръчваме Ви да обсъдите с Вашият лекар възможността да използва "Диагностичния калкулатор за експресно определяне на видовете бъбречни камъни и тяхното лечение- CITIUS". Достъпът до CITIUS е безплатен и може да се използва от този линк:
http://www.bkb.bg/за-лекари/калкулатор.

Програмата CITIUS има за цел да улесни работата на лекарите в процеса на диагностициране на метаболитните състояния, предизвикващи образуване на бъбречни камъни.

След въвеждане на определен набор лабораторни показатели, програмата експресно определя вероятната диагноза. Едновременно с това препоръчва лечение, профилактика, хидратация и диета, съобразно вида на конкремента. Разбира се, програмата сама по себе си е помощно средство и не може да замени лекаря в интерпретирането на данните от анамнезата, физикалното изследване, лабораторните показатели и образната диагностика на пациента с уролитиаза.

Подкрепете и каузата ни „За здрави бъбреци” във Фейсбук:
www.facebook.com/groups/299739403412952/

Ние, от Сдружението на пациентите с БКБ, сме с Вас!
Не ни щадете и задавайте своите въпроси на имейл:
mail@bkb.bg

За Контакти:mail@bkb.bg

Източник:
www.bkb.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5144